Sport
MŽNL SLAVONIJE I BARANJE - 8. KOLO

“Željo” Jelisavcem projurio kao vihor
Objavljeno 10. listopada, 2017.

Željezničar je u jelisavačkom derbiju kola bio u stilu imena domaćina - Vihor. Brođani su tri komada zabili Jelisavčanima, ali su, unatoč uvjerljivoj pobjedi, prepustili čelo kolone Slogi, koja je dan prije bila efikasnija na svom terenu “petardiravši” Jadran i zbog bolje gol-razlike preuzela vodstvo u ukupnom redoslijedu. Osma je etapa bila iznadprosječno efikasna, jer je postignuto čak 38 pogodaka ili nešto manje od pet po susretu.

Prosjek su popravili nogometaši Zrinskog, koji su u svojoj “Bari” potopili Hajduk, poslavši ga kući sa sedam lopti u mreži. Pakračani su tako ostali u tercetu momčadi bez sezonske pobjede, koju nema ni Šokadija, ali se bodom iz Darde popela dvije stepenice i nije više zadnja. “Fenjer” su preuzeli Boboćani, kojima je kompletan plijen odnio i Višnjevac te tako bitno popravio svoju poziciju nakon katastrofalnog starta. Pokvarili su je Tenjci izgubivši na svom terenu od Našičana, koji su odmaknuli u mirnije vode. Uzbudljiv je bio subotnji lokalni derbi u Otoku, gdje su bodovi i ostali, nakon što su gosti iz Županje vodili sa 1:0 i 2:1 u 81. minuti, ali je do kraja domaćin dvama realiziranim jedanaestercima zadržao plijen u kući. Na dojmljiv način ostao je u Vukovaru, gdje je, inače solidan, Borac “fasovao” pet komada te otišao u negativnu gol-razliku. Bodovi su i nadalje zadovoljavajući, koliko sada ima i Vuteks Sloga, uz znatno bolju gol-razliku. Do skora od 14 bodova došlo je čak pet momčadi, od kojih su Borac, Vihor i Graničar ostali na njemu, a uz Vukovarce uspješnom etapom Jurjevčani su napredovali.

Dražen LEKŠAN

Strijelci

10 pogodaka - Šer (OT); 9 pogodaka - Spasić (VU); 7 pogodaka - Kovačević (GR), Barat (BOV); 6 pogodaka - Gelo (VŠ), P. Mijić (ŽE); 5 pogodka - Pavlović (VH), Vajić (VU), Mat. Vlaović (SL); 4 pogotka - Pinter (VH), Bartolović (OT), Storjak (OT), M. Marić, Marijanac (DA), Meter (ZR), Nospak (JA); 3 pogotka - M. Mihaljević (VŠ), Nađ (SC), Severović, D. Bungić (SL), Musa (SC), J. Mijić, Majstorić (ŽE), Šikić (JA), Bošnjak (BOA), Kukučka (ZR), Cerovečki (HJ)...

Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike