Sport
S POBJEDOM NA STANKU

Ejupi zaslužio kaznu, Lopi uskraćen odlazak u Ukrajinu
Objavljeno 3. listopada, 2017.
Hajradinović nije najbolje izveo slobodnjak, a Ejupi mu je ironično zapljeskao

Vezani članci

BITNA KARIKA OSIJEKA

Hajradinović: Važnija mi je igra od golova

Osijek je napokon uspio svladati jednu momčad s dna prvoligaške ljestvice, ali ta pobjeda nije baš izazvala previše radosti u Gradskom vrtu.

Čak štoviše, trener Zoran Zekić bio je prilično rezigniran nakon susreta ponajviše zbog određenih iščašenih ponašanja nekih pojedinaca. Naravno, nije želio javnu debatu o tome, ali je podvukao:

- Obavit ću vrlo ozbiljan razgovor s igračima, jer neke stvari koje su se dogodile u toj utakmici jednostavno su nedopustive. Neću javno elaborirati i prozivati, ali ću tome odlučno stati na kraju unutar naša četiri zida - rezolutan je Zekić.

Što se događa Ejupiju?

Iako nije želio imenovati, posve je jasno na koga je trener ciljao. Prije svih na Muzafera Ejupija koji se u završnici susreta s Istrom 1961 doista ružno ponio prema Harisu Hajradinoviću. Nakon slobodnog udarca koji Hajradinović nije najbolje izveo, Ejupi mu je ironično zapljeskao. Potez zbog čega bi Makedonac trebao snositi sankcije, jer takve “akcije” definitivno treba sasjeći u korjenu. I kome se uopće rugao? Čovjeku koji je bijelo-plavima na toj utakmici donio pobjedu, čovjeku koji mu je priredio čisti “zicer”, igraču koji je jedan od rijetkih bio na željenoj razini, suigraču kojem su četiri susreta bila dovoljna da nadmaši Ejupijev golgeterski učinak ove jeseni. Možda bi Ejupi trebao malo pogledati sebe. Posljednji pogodak zabio je prije više od mjesec dana, krajem kolovoza, protiv Intera. Otad je rijetko u prilikama, što sigurno nije njegova krivnja, nego suigrača. Međutim, kada u njih dođe, redom ih promašuje. Možda je ta reakcija proizišla iz frustracije što ne može zabiti. Golgeteri znaju biti teškog karaktera kada im ne ide, ali to nije nikakvo opravdanje za onakvu reakciju prema suigraču. Osim toga, brine i Ejupijev odnos prema igri. Rijetko je tamo gdje treba biti u napadačkim akcijama, a protiv Puljana tome je dodao još i pogrešku koja je potencirala pogodak kojim su gosti zakomplicirali susret. Koliko nas je oduševljavao njegov pristup i požrtvovnost u europskim nastupima, toliko je sada pretjerao. I zato se nakon susreta više pričalo o tim iskakanjima u ponašanju, a ne o osvajanju važna tri boda.

- Na temelju igara u Europi nekim sam igračima dao veliki kredit, stalno su u momčadi, a ništa nisam dobio natrag. Loše se osjećam zbog toga i zato ću mijenjati neke stvari kod sebe - poručuje Zekić.

“Iskočio” je tijekom susreta i Bočkaj, ali se on odmah ispričao treneru za neprimjerenu reakciju.

Neprepoznatljivi

Čini se kako sve što je osječka momčad doživljavala ljetos u Europi za neke pojedince bilo previše i prenaglo pa su previše poletjeli. Mogao bi Zekić uzeti i kandžiju u ruke i zaoštriti malo odnose u svlačionici. Zato je ova stanka Osječanima došla kao budali šamar. To je nova prilika za određene popravke, ali i pokušaj oživljavanja igrača koji su očito izvan forme. Dobra je vijest što će svi biti na okupu. Nitko, osim Grezde, nije otišao s reprezentacijom pa će Zekić moći poraditi na “zbijanju redova”.

- Imat ćemo itekako što raditi tijekom stanke. Očito je kako su neki igrači posve izvan forme pa moram tražiti načina da ih vratim - kaže Zekić.

Za početak nekima je uskratio produženi boravak tijekom stanke. Lopa se obično iz Ukrajine vraćao tek u četvrtak ovaj put neće imati taj luksuz. Poruka je posve jasna. Zekić mu je uvijek izlazio u susret, a Lopa to nije vratio na željeni način kroz svoje igre. Uglavnom, Zekića očekuje zahtjevan posao tijekom stanke, jer nakon nje dolaze još teže stvari. Dva gostovanja protiv vodećih momčadi na tablici. Prvo u Maksimiru kod Dinama, a onda u Rijeci. Ne bude li se lice osječke momčadi ozbiljno promijenilo u ova dva tjedna bojimo se kako će im se loše pisati protiv najjačih hrvatskih sastava.

- Još od Hajduka nismo odigrali utakmicu u kojoj smo imali sedam-osam raspoloženih igrača. Zato i ne čudi što se sa svima mučimo. No, ne trebamo sad razmišljati o onom što je bilo, nego o onome što dolazi. Rad, rad i samo rad, može nas vratiti na željenu razinu i na njemu ću inzistirati tijekom stanke - kaže Zekić.

Uz rad ima nešto i u disciplini. Zekiću je, čini se, prekipjelo i zato više popusta neće biti ni za koga.

Dalibor KELER
ODMOR DO SRIJEDE PA U MAĐARSKU

Trener Zoran Zekić svojim je nogometašima dao predah do srijede kada će se opet okupiti na treningu. Sutradan će Osječani otputovati u Mađarsku, točnije u Felcut, gdje će u subotu odigrati prijateljski susret protiv Puskas Akademije. D.Kl.

CASHBACK KARTICA

NK Osijek predstavio je novu pogodnost za članove Bijelo-plavog kluba. Riječ je o Cashback programu pomoću kojeg će članovi Bijelo-plavog kluba imati razne popuste kod 75.000 trgovaca u Hrvatskoj i inozemstvu. NK Osijek prvi je hrvatski klub koji je ušao u taj program, a dio novca od svake kupnje kroz program bit će usmjeren kao potpora radu Škole nogometa. Opširnije o učlanjenju i sve što program nudi, može se pronaći na klupskoj web-stranici www.nk-osijek.hr.D.Kl.

PLUS

Haris Hajradinović još jednom je pokazao kako je njegovo dovođenje bilo pun pogodak. Zabio je oba pogotka, a poslao je i dosta kvalitetnih lopti prema napadačima. Odličan dojam nimalo nije zasjenio ni autogol koji je zabio u završnici susreta u želji da spriječi najgore.

MINUS

Forma ključnih igrača Osijeka zabrinjavajuća je, a kod nekih ima iskakanja u ponašanju koja su valjda uzrok baš te slabe forme. Imat će Zekić pune ruke posla tijekom stanke da važne karike dovede u red, ili će možda posegnuti za novim idejama.

Osječani su dobili predah do srijede, a u četvrtak će otputovati u Mađarsku gdje će u subotu odigrati s Puskas Akademijom

Najčitanije iz rubrike