Sport
SVJETSKO VESLAČKO PRVENSTVO

Sinkovići i Martin otišli u sljedeći krug s prvog mjesta
Objavljeno 24. rujna, 2017.

Veslačka elita okupila se u Sarasoti na Floridi gdje su u nedjelju počeli obračuni na Svjetskom prvenstvu. Na vodu je izišao i hrvatski trojac, Martin i Valent Sinković te Damir Martin i bez problema odradio prvi kvalifikacijski dan.

Braća Martin i Valent Sinković u svojoj novoj disciplini, dvojcu bez kormilara, nastavili su tamo gdje su stali u dvojcu na pariće, gdje su bili vladari svijeta. Osvojili su prvo mjesto u drugoj kvalifikacijskoj skupini, a s vremenom 6:22.97 minuta ostvarili su i najbolji rezultat u svim kvalifikacijskim skupinama “dvojaca bez”. Kvalifikacije su odradili bez pogreške, prvi su projurili ciljem i drugoplasiranu posadu iz svoje skupine Bjeloruse Dmitrija Furmana i Sergeja Valadzka ostavili su iza sebe gotovo deset sekundi. Od svojih najvećih konkurenata za zlato, Novozelanđana Thomasa Murraya i Jamesa Huntera, bolji su bili za 1.52 sekunde. No, Novozelnađani su veslali upravo toliko koliko im je bilo potrebno za prvo mjesto u drugoj skupini, pa kvalifikacije i nisu pravi odraz koliko brzo mogu ići. Inače, pobjedom u kvalifikacijama Sinkovići su se izravno plasirali u polufinale koje je na programu u četvrtak.

Damir Martin u samcu je bio najbolji u svojoj, petoj kvalifikacijskoj skupini, a do prvog mjesta je doveslao s vremenom 7:10.38 minuta, 8.61 sekundu ispred drugoplasiranog Srbina Marka Marjanovića. Martin je krenuo opuštenije, no u drugom dijelu staze je pojačao i na kraju prvi prošao ciljem te se plasirao u četvrtfinale koje je na programu u srijedu. Svjetsko prvenstvo je odlično počelo za hrvatski trojac, a nakon miniodmora kreću njihove najvažnije utrke u Sarasoti. I. Li.

Najčitanije iz rubrike