Sport
HRVATSKI TENISKI KUP

U Osijeku se opet dijeli 50.000 kuna
Objavljeno 23. rujna, 2017.

Prošle godine je to bio pilot-projekt, pokazao se uspješnim i ove godine održava se prvo službeno izdanje hrvatskog teniskog Kupa. Domaćin je ponovno Teniski klub Olimpija, ali za razliku od prošle godine kada je nastupilo osam momčadi, sada ih se okupilo čak 14. Igralo se u Perivoju kralja Tomislava, na terenima ŠRC-a Jezero, no finale, koje je na rasporedu u subotu od 11 sati, bit će kod domaćina - na Olimpiji. Proteklih dana u Osijeku se okupilo kvalitetno tenisko društvo, tu su Filip Veger iz Slatine, juniorski finalist Australian Opena u parovima, hrvatski Davis Cup reprezentativac Marin Draganja, njegov brat Tomislav Draganja...Naslov prvaka brani Donji Miholjac koja je i ove godine najveći favorit. Čast osječkog tenisa pak brane Olimpija i TK Osijek. Ukupni nagradni fond Kupa, kojemu je glavni sponzor HEP, iznosi 50.000 kuna, od toga će pobjedniku pripasti 20 tisuća, finalistu deset, a trećeplasirana i četvrtoplasirana momčad dobit će po sedam tisuća kuna. Novčane nagrade namijenjene su i najboljima iz Utješnog turnira.

- Lijepo je vidjeti kako je zaživio ovaj projekt hrvatskog teniskog Kupa. Lani smo probali, a potom smo sklopili ugovor o domaćinstvu na četiri godine - kaže Domagoj Wagner iz TK Olimpija.

Finale Kupa na rasporedu je danas od 11 sati, ali je pitanje na otvorenim terenima ili u dvorani Olimpije. Naravno, sve ovisi o vremenskim uvjetima. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike