Sport
REMI HRVATSKOG I SLOVENSKOG DOPRVAKA

Može li ružno pače postati labud?
Objavljeno 21. rujna, 2017.

Za neovisne pratitelje susret NEXE-a i Gorenja ponudio je dramatičnost i uzbuđenje. Međutim, nije to bila utakmica nakon koje će se “rukometni sladokusci” oblizivati. Dok još mikrofoni nisu bili uključeni neki od aktera susreta NEXE - Gorenje čak su utakmicu nazvali “ružnom”. “Ružnoća” se kod Gorenja ogledala u velikom broju tzv. neforsiranih pogrešaka. Kod NEXE-a u realizaciji čak i iz dobrih pozicija. Zbog toga pet obrana više na strani Gorenja, odnosno njihova vratara Klemena Ferlina, nije bila gostujuća prednost. Jedni su bili nervozni i dekoncentrirani u igri, drugi kod realizacije. U tu “ružnoću” uklopili su se i suci. Dojam je bio kao da su i sami željeli usmjeriti utakmicu u neizvjesnost pa ni jedna strana ne može reći da je oštećena. No, ne sankcionirati isključenjem “klizeći” Verdineka nad vratarom Pericom Lelićem možda im je i najočitiji kiks. Radi se o prekršaju idealnim za portale koji “love klikove”. Pogledajte ovaj brutalan prekršaj slovenskog igrača nad hrvatskim vratarom! Zapravo, remi je i ove godine najrealniji ishod ogleda hrvatskog i slovenskog viceprvaka. Što je zapravo dobro za NEXE, jer sasvim ravnopravno igraju protiv sudionika Lige prvaka. No, ne štima još sve u igri NEXE-a. Svjestan je toga i trener Hrvoje Horvat čija ideja kako bi trebala izgledati momčad već sada vidljiva na igri našičkog sastava. Dojma smo kako ima i s čime realizirati svoje taktičke zamisli. Igračka širina postoji. No, ipak nešto nedostaje. Najviše vremena. A s vremenom bi valjda i ružno pače moglo postati labud? K.Lacković

NEXE                            24  (12)
GORENJE                     24  (13)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 1000. Suci: Dimitar Mitrevski i Blagojče Todorovski (oba Makedonija).

NEXE: Lelić (6+0), Šipić 4, Koncul, Leban 4, Eter 1, Zrnić 2, Mrđenović, Barišić-Jaman 7(3), Manci-Mičević, Sršen 1, Buvinić 3, Jelinić, Rotim, Lavrič, Tomić 2 i Pilipović (3+0).

GORENJE: Cehte 4, Medved 4(1), Haseljić, Ovniček 2, Ferlin (13+1), Grebenc, Vujović, Potočnik 3, Golčar, Markotić 1, Verdinek 1, Klec 2, Zaponšek, Tajnik 1, Brumen 2(1) i Pejović 4.

SEDMERCI: NEXE 4(3), Gorenje 2(2); ISKLJUČENJA: NEXE 6 minuta (Tomić 2, Mrđenović 2 Lavrič 2), Gorenje 4 minute (Markotić 2, Verdinek 2)

PRIHOD ZA OBITELJ JOSIPA PAVLUSA

Uoči susreta NEXE-a i Gorenja minutom šutnje i našička publika odala je počast Josipu Pavlusu, dugogodišnjem predsjedniku Športske zajednice Našica, koji je na dan utakmice i pokopan. Rukometni klub NEXE odlučio je kompletan prihod sa susreta uručiti obitelji preminuloga.

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

Najčitanije iz rubrike