Sport
OSIJEK SE SPASIO U KOPRIVNICI

Škorić izjednačio u trećoj
minuti sudačke nadoknade
Objavljeno 16. rujna, 2017.
Slaven Belupo – Osijek 1:1(1:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Vrijeme oblačno. Teren klizav težak za igru. Gledatelja: 573. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) - 7. Strijelac: 1:0 Vidović (28), 1:1 Škorić (90). Žuti kartoni: Bistrović (Slaven Belupo), Mudražija, Grezda (Osijek). Crveni kartoni: -
IGRAČ UTAKMICE: MILE ŠKORIĆ (OSIJEK)
SLAVEN BELUPO: Marković 6, Međimorec 7, Katić 7, Musa 6,5, Purić 6,5, Vidović 6,5, Bistrović 6,5, Goda 5,5, Trebotić 6 (od 82. Tatar -), Bouadla 6 (od 76. Akrap -), Pejić 6(od 66. Telushi 5).
OSIJEK: Malenica 6,5, Grgić 6 (od 61. Marić 5), Škorić 7, Barać 6,5, Barišić 6 (od 33. Grezda 5,5), Mioč 6, Mudražija 5,5 (od 61. Lopa 5,5), Bočkaj 5, Hajradinović 6, Boban 5,5, Ejupi 6,5.

Uh, izvukao se Osijek u Koprivnici. Iako su u igri bili daleko nadmoćniji, posebno u drugom dijelu,
bijelo-plavi nisu bili dovoljno konkretni. Teško su stvarali prilike, ali su na kraju vrlo sretno došli do barem jednog boda. Već se činilo kako će to biti prvi ovosezonski susret u kojem Osječani neće zabiti pogodak, a onda se ukazao Mile Škorić i vrlo efektno zabio za izjednačenje. Taj remi nije rezultat koji je Osijek želio uoči susreta, ali je svakako bolji od poraza koji je već bio na vidiku. 

Vidović za vodstvo

Otprilike pola sata prije početka utakmice jak pljusak oprao je Korpivnicu i teren za igru učinio vrlo teškim. U takvim uvjetima bolje ili točnije rečeno brže su se snašli domaćini koji su bili opasniji na početku susreta. U 11. minuti Vidović je prvi put zaprijetio udarcem sa 12-13 metara koji je Malenica odbio u korner. Iz njega je Bouadla ubacio pred vrata Osijeka gdje je bio Međimorec koji je s prve vratnice glavom skrenuo loptu prema mreži, ali je ona pogodila lijevu vratnicu, a kasnije je obrana Osijeka raščistila tu situaciju u kojoj je imala dosta sreće. Prvi udarac bijelo-plavih prema vratima dogodio se u 24. minuti kada je sa preko 20 metara pokušao Hajdradinović, a lopta je završila svoj put pored lijeve vratnice. Tri minute kasnije Slaven Belupo je poveo. Bila je to lijepa akcija koju je započeo, a nakon kombinacije s Puriće, precezinim udarcem pod gredu sa 13-14 metara završio Miloš Vidović – 1:0. Osijek je, kao i protiv Hajduka, već u sljedećoj akciji mogao do izjednačenja. Opet je u prilici bio Hajradinović nakon ubačaja Barišića, ali ovom prilikom Haris nije dobro zahvatio loptu pa je prilika propala. Ubrzo nakon toga igru je zbog ozljede napustio kapetan osječke momčadi Borna Barišić. Završnica prvog dijela pripala je Osijeku, ali rezultat se nije mijenjao. Bijelo-plavi su, do odmora, još dvaput prijetili Markoviću. Prvo je pucao Hajradinović sa ruba kaznenog prostora što je Marković obranio, a nakon toga Ejupi je mogao puno bolje pucati sa 14-15 metara iskosa. Pokušao je gađati suprtoni lijevi kut no njegov je udarac otišao daleko i visoko od vrata. Tako je Osijek, kao i na dva prethodna gostovanja u Koprivinici na odmor otišao sa minimalnim rezultatskim zaostatkom. U te dvije prethodne utakmice bijelo-plavi su uspijevali preokrenuti rezultat.

Škorić u posljednji trenutak

Drugi dio susreta domaćin je otvorio s dva dalekometna pokušaja koji nisu pronašli cilj. Prvo je Trebotić okušao sreću u 47. minuti, a nekoliko trenutaka kasnije i Pejić je porbao nešto slično s 20-ak metara, ali Malenica kod tih udaraca nije imao potrebe za intervenciju. Nakon sat vremena igre Zekić je krenuo u konačni rizik ubacivši u igru trećeg mapadača Marića i Lopu. Osijek je imao više od igre, ali ne sve je to bilo bez pravih prilika sve do 70. minute kada je Marić promašio veliku šansu. Sa desne strane prizemnu loptu u sredinu ubacio je Škorić, a Marić je bio u čistoj poziciji s desetak metara, ali je pucao mlako, pa je Marković uspio spasiti svoju mrežu kada su već svi loptu vidjeli u njoj. Bila je to prva prava prilika koja se u takvoj utakmici jednostavno nije smjela prokockati. Jer, unatoč dominaciji Osijeka nove prilike slabo su dolazile, a domaćin je pitanje pobjednika mogao riješiti u 87. minuti kada su dobro kombinirali Goda i Akrap čiji je udarac odlično obranio Malenica u situaciji “1 na 1”. I kada se već sve činilo kako će Osječani ostati praznih šaka stiglo je izjednačenje. Kao i protiv Hajduka, bijelo-plavi su zabili duboko u sudačkoj nadoknadi. U 93. minuti Ejupi je ubacio na drugu vratnicu, a tamo je Mile Škorić efektnim volejem preko glave pogodio gornji lijevi kut -1:1. Tako su Osječani drugi put u dvije utakmice zabili u posljednjim sekundama susreta. D.Keler

 

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike