Sport
PRVA HRL SJEVER

Osječani otvaraju kod Bjelovaraca
Objavljeno 16. rujna, 2017.

Subotnjim gostovanjem u Bjelovaru (19 sati) rukometaši Osijeka počinju novu sezonu u Prvoj HRL Sjever. U nju momčad Vedrana Ćurka ulazi u bitno promijenjenom sastavu u odnosu prema prošloj sezoni, što je, jasno, utjecalo i na proces uigravanja momčadi tijekom priprema, ali i na ambicije u novoj sezoni.

- U odnosu prema prošloj sezoni izgubili smo osam igrača, bilo je, jasno, i dolazaka, no dosadašnji tijek priprema pokazao je da imamo deficit na vanjskim pozicijama. Tu se za sada krpamo krilnim igračima i za sada nam tu nije dobra situacija - opisivao je Ćurak trenutno stanje svoje momčadi, u kojoj zbog ozljeda i dalje nema Markovića i Zrne. Ostali igrači iz kadra su zdravi i na raspolaganju, a konkurenciju su dodatno pojačali igrači NEXE-a, Matko Bolanča (pivot) i Edi Vešligaj (vratar).

- Da smo s kompletnim kadrom, ne bi bilo problema s ulaskom u sezonu, ovako je još dosta nepoznanica. Oslabljeni su i drugi klubovi, osim, naravno oni bolje platne moći. Već smo pričali kako imperativa, što se konačnog plasmana tiče, nemamo, dok god ne budemo u financijskoj mogućnosti zadržati naše najbolje igrače.

Iako prvenstvo tek počinje, prvi suparnik nije potpunna nepoznanica.

- Bjelovar to definitivno nije, posljednjih nekoliko kola prošle sezone konsolidirao je momčad, još se dodatno ojačao i sigurno je među kandidatima za ulazak u Premijer ligu. Od svojih igrača očekujem jedino maksimalan angažman, da daju sve od sebe, a koliko će to biti dovoljno, ovisi i o suparniku. Tek nakon prvih nekoliko kola moći ćemo bolje procijeniti gdje smo u odnosu prema konkurenciji - rekao je trener RK Osijek uoči početka nove sezone.

Goran ROGULJIĆ
ĐAKOVO DOČEKUJE MOSLAVINU, NOVA GRADIŠKA GOST GAREŠNICE

Rukometaši Đakova na startu prvenstva su domaćini te u subotu (19 sati) dočekuju Moslavinu, a Nova Gradiška pola sata poslije gostovat će kod Garešnice. Ostali su susreti: KTC - Maksimir Pastela, Ivanić - Viro Virovitica, Vidovec - PPD Zagreb 2 i Rudar - Medveščak Zg.

Vedran Ćurak

trener RK Osijek

Imperativa, što se konačnog plasmana tiče, nemamo, dok god ne budemo u financijskoj mogućnosti zadržati naše najbolje igrače

Najčitanije iz rubrike