Učionica
UGLEDNA MEĐUNARODNA NAGRADA ASISTENTICI ODJELA ZA KULTUROLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Kristina Marić jedna od dobitnica ugledne Red Carpet Art Award
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Tri mlade hrvatske umjetnice – Tjaša Kalkan, Sara Pećanić i Kristina Marić – ovogodišnje su dobitnice najuglednije austrijske nagrade za mlade umjetnike - Red Carpet Art Award.

Red Carpet Art Award dodjeljuje se od 2013. na međunarodnoj razini u cilju poticanja kulturne i umjetničke razmjene, a upravo je Hrvatska prva sudjelovala kao partner. Izabrani radovi nagrađenih autora otkupljuju se i postaju dijelom fundusa Red Carpeta u Beču. Ova nagrada tako omogućuje mladim europskim umjetnicima međunarodnu promociju te novčani poticaj na početku karijere. Tjaša Kalkan (1987.) mlada je fotografkinja koja živi i radi u Zagrebu, a Sara Pećanić (1991.) studentica je Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Treća dobitnica, mlada osječka umjetnica Kristina Marić (1990.), 2015. diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (modul: multimedija), a od lipnja 2016. radi kao asistentica na Katedri za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku. "Ovo ljeto bilo mi je iznimno radno. Imala sam samostalnu izložbu u Galerijskom centru Varaždin te izvela svoje performanse na tri festivala – 17. Performance Art Festivalu u Osijeku, 16. Danima performansa u Varaždinu te na Noći performansa u sklopu festivala Perforacije u Zagrebu. Također, sudjelovala sam na međunarodnom znanstvenom skupu Animafest scanner IIII u Zagrebu. Ova nagrada mi je veliko priznanje na međunarodnoj razini i poticaj za daljnji rad", kaže asistentica Marić. Inače, 21. rujna nagrađena djela hrvatskih umjetnica bit će izložena, zajedno s onima bečkih umjetnika iz fundusa Red Carpeta, u Umjetničkom paviljonu "Juraj Šporer" u Opatiji, a u studenom će biti predstavljena i u Zagrebu.

(Tomislav Levak)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva