Objavljeno 14. rujna, 2017.
Biskvit:
2 jaja
225 g pirea od muškatne bundeve
200 g šećera
120 ml suncokretovog ulja
žlica 'pumpkin pie'* začina
2 žličice ekstrakta od vanilije
žličica cimeta u prahu
1/2 žličice klinčića u prahu
80 g naribane mrkve
130 g brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
sitno sjeckani prženi lješnjaci
komadići tamne čokolade
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite okrugli kalup za torte promjera 20 cm. U velikoj posudi pomiješajte jaja, pire od bundeve, šećer, ulje, 'pumpkin pie' začin, vaniliju, cimet i klinčić te dobro promiješajte. Dodajte naribanu mrkvu i sjedinite. U to dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Na kraju umiješajte lješnjake i čokoladu. Stavite smjesu u kalup i pecite oko 45 minuta. Posljednjih 10-ak minuta pokrijte alumijiskom folijom da ne bi previše posmeđilo. Provjerite zabadanjem čačkalice je li gotovo.
Krema:
200 g krem sira, mahuna vanilije, malo soli,
100 g maslaca sobne temperature
180 g šećera u prahu (ili po ukusu)
Priprema:
U veliku zdjelu stavite krem sir i maslac i miksajte oko dvije minute. Dodajte prosijani šećer u prahu do željene slatkoće te sol. Nastavite miksati još oko dvije minute. Kada se biskvit ohladi, na njega namažite kremu. Ukrasite raznim suhim voćem, domaćom granolom, lješnjacima ili orasima. Kolač je još bolji sutradan. Može stajati u hladnjaku i do tjedan dana, no sumnjam da će toliko izdržati.