Sport
TOMISLAV ŠTRKALJ

Trener zabranio da itko više
spominje nezgodu na Rujevici
Objavljeno 14. rujna, 2017.
Napadač Vinkovčana Štrkalj u dosadašnjem dijelu sezone nije zabijao pogotke, ali je zato prvi asistent lige

Cibalia je teško stradala protiv Rijeke (7:0), no uspjela je sačuvati šestu poziciju na tablici. Išli su joj na ruku rezultati prvih pratitelja, a iako su ukupno Vinkovčani u drugom dijelu tablice, njihov je tercet među vodećima u ligi. Naime, među 11 najboljih igrača dosadašnjeg dijela prvenstva svoje mjesto zauzeo je stoper Ivan Zgrablić, a na listi strijelaca na samom je vrhu, uz Alexandera Gorgona i Soudanija, Marko Pervan, koji je, kao i igrači Rijeke i Dinama, zabio pet pogodaka. Na vrhu najboljih asistenata Prve HNL u prethodnih osam kola je Tomislav Štrkalj sa šest asista, a drugoplasirani Erceg ima četiri.

Štrkalj je napadač i njegov posao su pogotci, no za sada se ističe asistencijama. Valjda će i zabijanje doći na red. Prva prilika je u petak, kada u Vinkovce stiže Lokomotiva. Nezgodan suparnik, a pitanje je jesu li Vinkovčani zaliječili rane s Rujevice i uspjeli skrenuti misli s one neugodne sedmice.

- Vjerujem da smo preboljeli poraz u Rijeci, trener je izričito tražio da se Rujevica više ne spominje i da se odmah okrenemo utakmici protiv Lokomotive. Dobro nam je poznato što bi nam pobjeda donijela, s tri boda opet bismo se odvojili od pratnje, a uz to pobjedom bismo se iskupili za onu igru protiv Rijeke i, vjerujem, vratili povjerenje navijača - kaže Štrkalj, koji je ovog ljeta iz Osijeka otišao u Vinkovce.

Lokomotiva nije dobro krenula u sezonu, ali u posljednje vrijeme igra sve bolje. No za Cibaliju je dobra vijest što obrana “lokosa” nije baš neki čvrsti zid, u osam utakmica primili su 14 pogodaka. Gotovo dva po utakmici.

- Znamo dobro njihove kvalitete, ali, naravno, imaju i mane. Lokomotiva je spoj mladosti i iskustva, dobro igra u posljednje vrijeme, ali mi smo domaćini, igramo na našem stadionu, pred našom publikom, i to na dan otvaranja Vinkovačkih jeseni, pa bi bio red da damo svoju mali obol u toj velikoj manifestaciji. Siguran sam da će svaki od igrača dati 100 posto od sebe, cilj je pobijediti Lokomotivu i vjerujem da ćemo u tome uspjeti.

U gradu na Bosutu u petak će vladati veliki šušur, dan je otvaranja Vinkovačkih jeseni, idealna prilika “cibalijašima” da se iskupe za poraz protiv Rijeke, ali i Štrkalju da se konačno upiše u listu strijelaca.

- Ne razmišljam o tome, najvažnije je da ostvarimo pobjedu, a hoću li biti strijelac, to je manje važno. Samo da Cibalia pobijedi.

Na kraju, prognoza za petak?

- Prognoza? Znam da ćemo odigrati dobru utakmicu, da ćemo dati sve od sebe kako bismo svladali Lokomotivu i osvojili nova tri boda. To je moja prognoza. I da, molio bih sve naše navijače i simpatizere neka dođu u petak na stadion kako bi nas podržali protiv Lokomotive u cilju da upišemo još jednu prvoligašku pobjedu - dodao je Tomislav Štrkalj.

Antun GRGIĆ

Tomislav Štrkalj

napadač Cibalije

Najvažnije je da ostvarimo pobjedu, a hoću li biti strijelac, to je manje važno. Samo da Cibalia uzme tri boda

Najčitanije iz rubrike