Sport
ROBERT SELIGMAN

Spremam taktiku za Montreal
Objavljeno 11. rujna, 2017.

Otvorenje drugog dijela sezone za hrvatske gimnastičare možemo okarakterizirati uspješnim. Na Grand Prix cupu u mađarskom Szombathelyu Filip Ude unatoč padu osvojio je treće mjesto (14.135) iza Japanaca Kazume (14.433) i Maena (14.266). Robert Seligman u finalu je, također nakon pada, zauzeo na kraju sedmo mjesto (13.033), no ono što je probudilo optimizam kod člana GD Osijek Žita bio je nastup u kvalifikacijama, gdje je ostvario najbolju ocjenu (14.833). Sve je naime podređeno nastupu na Svjetskom prvenstvu u Montrealu krajem rujna i početkom listopada, pa tako i odabir natjecaja.

- Već radimo taktiku za Svjetsko prvenstvo, gdje ću u kvalifikacijama ići sa startom 6.1, što sam išao i u Mađarskoj, dok će u finalu vježba biti za desetinku veća. Odlučili smo se ići u Szombathely, kao i krajem ovoga tjedna u Pariz jer su bile prijavljene sprave Gym Nova na kojima će se održati Svjetsko prvenstvo. Međutim, Krisztian Berki mora na operaciju ramena pa natjecanje u Szombathelyu nije do kraja bilo njemu prilagođeno te smo nastupali na Spiethu, zbog čega nisam već probao najjaču vježbu. Međutim, 6.1 u kvalifikacijama mi djeluje vrlo sigurno premda ima još rezerve. Bio sam prvi, a nisam baš odradio čisto, što je samo dobar znak - pričao je Seligman nakon povratka iz Osijeka.

Što znači nastupati na Spiethu, a ne na Gym novi.

- Konj Gym nov je, širi i plosnatiji, i meni osobno bolje odgovara. Lakše se sa Spietha prebaciti na Gym novu negoli obrnuto. Ovdje sam radio na Spiethu i u finalu načinio sam tehničku pogrešku. Nije to bilo nešto zabrinjavajuće. Dobro je da postupno raste forma. Ipak, trebam biti najbolji do kraja mjeseca.

Seligman će već u četvrtak krenuti u Pariz na novu etapu Svjetskog kupa gdje bi trebao isprobati Gym nova konja. U Montreal će krajem mjeseca, imat će vrlo malo vremena za adaptaciju i prilagođavanje na vremensku razliku.

- Ma nije to tako strašno. Skratili su prilično svima boravak, pa tako i meni. Bit će sve u redu - zaključio je Seligman.

ZASAD ODUSTAO OD ELEMENTA

Na početku sezone najavljivao je Seligman i mogućnost ubacivanja novog elementa koji bi nosio naziv po njemu. No, zasad se od njega odustalo. Zbog čega?

- Politika se umiješala. Procijenjen je maksimalno E težine, što mi ne bi značajno povećalo ocjenu da već sada mogu riskirati. A eto, gledao je Saša Solar i rekao mi je da taj element danas može raditi osim mene još možda jedna osoba u svijetu, što možda najbolje govori da bi mi bio golema prednost da je procijenjen težim elementom. A nekako sam zaključio: lijepo je kad ti element nosi tvoje ime, ali još ljepše kada osvojiš medalju na Svjetskom prvenstvu, što je veći cilj. I onda si upisan u gimnastičku povijest.

SK u Osijeku krajem svibnja

Svjetska gimnastička federacija (FIG) potvrdila je organizaciju 10. izdanja Svjetskog kupa u Osijeku, i to od 24. do 27. svibnja sljedeće godine. Tom odlukom grad Osijek ponovno će biti domaćin jedne od najposjećenijih etapa Svjetskog gimnastičkog kupa u svijetu, a direktor Svjetskog kupa Vladimir Mađarević potvrdio je kako bi Osijek tada mogao posjetiti i sam predsjednik Svjetske gimnasticke federacije Morinari Watanabe.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike