Sport
THORSTEN FINK:

Neće biti 0:0
Objavljeno 24. kolovoza, 2017.

S odličnim rezultatom iz prvoga susreta Austria večeras dočekuje Osijek u uzvratnom susretu play-offa Europske lige. No unatoč gostujućoj pobjedi od 2:1 nitko se u bečkim redovima ne zavarava kako je posao završen.

- To će biti iznimno teška utakmica. Idemo igrati kao da je 0:0. U momčadi vlada veliko očekivanje, ali i napetost se osjeća na svakom koraku. Tako je među nama igračima, a vjerujem kako su slična atmosfera i očekivanja i među navijačima - rekao je Heiko Westermann, iskusni branič Austrije na službenoj medijskoj konferenciji.

Njegov trener i trener “viola” Thorsten Fink uvjeren je kako susret neće završiti bez pogodaka.

- Ne, sigurno neće biti 0:0. Stvorili smo dobru početnu poziciju, ali moramo ozbiljno ući u utakmicu i učiniti sve kako bismo igrali u skupinama Europske lige. Želimo i u ovoj utakmici pobijediti. Pokazali smo dosta toga pozitivnog u prvoj utakmici u Hrvatskoj i zato smo ostvarili pobjedu.

Kakav Fink očekuje Osijek u uzvratu?

- Sličan kao i u prvoj utakmici. Pokazali su da su odlična momčad i sigurno će učiniti sve ne bi li ostvarili rezultat koji bi njih odveo u skupine Europske lige.

Inače, NV Arena u St. Pöltenu rasprodana je već nekoliko dana prije utakmice. Navijači “ljubičastih” sigurno će stvoriti sjajnu atmosferu, a pravom nogometnom ambijentu priključit će se i brojni navijači Osijeka.

- Nama nogometašima je uvijek lijepo igrati na međunarodnoj razini. A vjerujem kako su i navijači željni velikih međunarodnih predstava. Trebamo podršku naših navijača. Oni nas tjeraju naprijed i uvijek su nam velika potpora. Veseli nas što ćemo igrati na punom stadionu, a nadamo se kako ćemo ih imati prigodu razveseliti - rekao je Westermann.

Za Austriju su neposredno prije utakmice potpisali Robert Almer i iskusni Florian Klein. Neće imati pravo nastupa večeras. Zato Fink ima slatkih briga koga postaviti u vrh napada. Christoph Monschein, strijelac pogotka za Austriju u Gradskom vrtu, u odličnoj je formi. Postigao je i dva pogotka Matersburgu neposredno nakon što je ušao u igru. No u odličnoj je formi i napadač Kevin Friesenbichler.

- I Friesenbichler i Monschein u posljednje vrijeme igraju vrlo dobro. I obojica nisu uvrijeđena kada onaj drugi igra, nego jedan drugome daju potporu. Oni znaju da nam svatko od njih može pomoći u bilo kojem trenutku. Spremni su iskoristiti bilo koju prigodu, pa tako i ako igrač dobije desetak minuta na terenu. U svakom slučaju, iznimno mi je drago što imam na raspolaganju tako dva dobra napadača - zaključio je trener Austrije.

Dalibor KELER
Larsen odlazi u Udinese

Čini se kako će Austria ostati i bez desnog braniča Jensa Strygera Larsena. On je u ozbiljnim pregovorima s Udineseom. Navodno je već bio u njegovu kampu i odradio liječnički pregled pa se čeka samo njegov potpis. Pitanje je hoće li Larsen stoga konkurirati za utakmicu s Osijekom ili će se Udineseu priključiti nakon susreta. Znakovito je kako je Austria već angažirala iskusnog Floriana Kleina, koji također pokriva poziciju desnog braniča.

Možda ste propustili...

BOJAN BODRAŽIĆ, PREDSJEDNIK ŽNK OSIJEK

Želimo uvijek biti korak ispred drugih

SUPERSPORT PRVA HNLŽ

Prvi remi prvakinja ove sezone

NOGOMETAŠI ZAGREBAČKOG DINAMA NA DOMAĆEM TERENU POBIJEDILI OSIJEK

Dinamo osigurao naslov prvaka

Najčitanije iz rubrike