Sport
NK OSIJEK UZOR U EUROPI

Dosad zaradili 920 tisuća eura, a nisu još platili ni eura kazne
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

Europska bajka koja se Osijeku dogodila ovoga ljeta ne odnosi se samo na travnjak. Delegati, posebni povjerenci UEFA-e, i svi drugi ljudi bili su oduševljeni svime što su vidjeli na stadionu u Gradskom vrtu. Nije baš bilo sve idealno, bilo je sitnijih propusta, ali Osijek nije na crnoj listi UEFA-e, pa je prošao samo s upozorenjima. Dosad osječki klub nije morao u kasu krovne europske nogometne federacije uplatiti ni eura, i to je dobra vijest. Navijači bijelo-plavih pokazali su kako se može navijati i bez iščačenih ponašanja. NK Osijek dosad je od europskih nastupa zaradio 920.000 eura i kako sad stvari stoje sav taj novac završit će u klupskoj blagajni. I tako treba ostati bez obzira na to plasirao se klub u skupine Europske lige ili ne.

- Sve službene osobe koje su došle kod nas bile su oduševljene. Sjajna atmosfera, korekto navijanje na koje smo ponosni. Sve to rezultiralo je time da dosad nismo platili ni jednu kaznu. Bilo je nekih manjih propusta na koje su nam ukazali, ali oni nisu kažnjivi - rekao je Igor Galić, direktor NK Osijek.

Osijek se doista ima čime ponositi. Sjajne atmosfere protiv PSV-a i Austrije, a ni jedan incident. To je samo potvrda pozitivne priče koja je stvorena oko NK Osijek. Inače, osječki klub dosad će zarađeni novac u Europi dobiti tek u studenome, a ako se plasira u skupine Europske lige, to će biti pravi jack-pot. Naime, nije samo priča u nagradi koju daje UEFA, a onda iznosi 2,6 milijuna eura. Priča je malo šira, jer ukupna zarada od jeseni u Europi doseže oko pet milijuna eura, jer tu dolaze televizijska prava koja prodaje UEFA i njezini sponzori za to natjecanje. Eh, kad bi Osijek prošao tu Austriju...D.Keler

Najčitanije iz rubrike