Sport
ISTRA 1961 - CIBALIA

Vinkovčanima leži “Drosina”
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Nakon pobjede nad Rudešom raspoloženje u svlačionici Cibalije znatno je poraslo. Naraslo je i samopouzdanje uoči večerašnjeg susreta u Puli. Trener Mladen Bartolović vjerovao je u ovu momčad. Stalno je ponavljao da se njegova momčad može nositi sa svim momčadima iz Prve lige, a večerašnji suparnik Istra 1961 sigurno je momčad s kojom mogu biti najmanje ravnopravni. Stoga očekivanja uoči susreta na pulskoj “Drosini” uglavnom su pozitivna.

- Vjerujem da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu i vjerujem da ćemo nastaviti osvajati bodove. U odnosu na utakmicu s Rudešom morat ćemo malo dodati "gas" kako bismo ostvarili dobar rezultat. Istra 1961 dobra je momčad koja se, kao i mi, popunjava u hodu. Odigrali smo u Puli dosta dobrih utakmica, posebice prošle sezone, pa sam uvjeren da to možemo ponoviti i sada kada smo podigli samopouzdanje nakon pobjede nad Rudešom - rekao nam je trener Cibalije.

Puljani su se u posljednje vrijeme popunili s nekoliko igrača, ali im je u isto vrijeme dosta igrača i otišlo. Slična je situacija u i Cibaliji. Tko je zbog toga u prednosti?

- Mislim da smo mi u maloj prednosti, jer smo ipak manje mijenjali. Imaju isti problem s pridošlim igračima kao i mi. Upitne su tjelesne spreme i nemaju utakmica u nogama, a da ne spominjem prilagođavanje na momčad. Bez obzira na sve bit će nam teško, jer igraju na svome stadionu i vjerojatno im je to motiv više da pokušaju protiv nas doći do prve prvenstvene pobjede što im je sigurno i razlog više za motivaciju.

U proteklih nekoliko dana na probu u Cibaliju stižu igrači kao na traci. Trenutačno je sigurno kako je ugovor s Cibalijom potpisao napadač Ivan Miličević koji je u kadru za Istru 1961. Kakva je situacija s ostalim igračima?

- Svi igrači koji su došli u posljednje vrijeme na provjeri su i ni jedan nije siguran da će potpisati ugovor. Ne možemo samo tako uzimati igrače, a da ih ne provjerimo kako na fizičkoj i tehničkoj bazi, tako i na zdravstvenoj razini. O svima njima ćemo razmišljati kada se vratimo iz Pule - zaključio je Bartolović.

Antun GRGIĆ

ISTRA 1961 - CIBALIA

Početak: Petak 20 sati

Ivušić Brkič Grujević Karamarko Mitrevski Zgrablić Gojković Peričić Čuljak Rubić Kokorović Filipović Puclin Plum Kitanovski Kordić Maksimović Pervan Ofosu Galić Matjaž Štrkalj

Stadion: Stadion "Aldo Drosina"

Kapacitet: 9800

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

MEĐUSOBNI SUSRETI
ISTRA 1961 - CIBALIA
20 8 5 7 22:17
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike