Sport
DARKO RAIĆ SUDAR:

Simpatije prema Vinkovcima imam samo izvan terena
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Vezani članci

ISTRA 1961 - CIBALIA

Vinkovčanima leži “Drosina”

Darku Raiću Sudaru, treneru Istre 1961, ovo je prvi dvoboj koji će voditi protiv Cibalije. vinkovačkog prvoligaša. Čovjeku koji je odrastao u Vinkovcima to sigurno nije obična utakmica.

- To je moj prvi klub, u njemu sam proveo mladost, ali prošlo je otada mnogo vremena. Na kraju krajeva, kad zbrojim godine ispada da sam duže u Puli nego što sam bio u Vinkovcima. Neke simpatije sigurno su ostale, ali ništa posebno, posebice ne kad igramo međusobno – govorio je Raić Sudar.

Za Istru 1961 to je izuzetno bitan ogled uzme li se u obzir da nakon pet kola 'zeleno-žuti' još uvijek čekaju na prvu pobjedu koju su Vinkovčani dočekali.

- Vinkovčani trenutačno imaju na kontu tri boda, a mi jedan manje. Pobjeda protiv Rudeša u prošlom kolu znači im mnogo u psihološkom smislu. tijekom tih 90 minuta bili su odlučni i pokazali da imaju kvalitetu te da nisu za podcijeniti.

Ne bježi od pretpostavke kako je pred njim i igračima imperativ pobjede.

- Tako je, nema potrebe da se lažemo. Istovremeno se radi o samo jednoj u nizu utakmica koje nas čekaju. S tri boda protiv Cibalije dobijamo mirnoću, bilo bi nam mnogo lakše dočekati utakmicu s Hajdukom, a onda i reprezentativnu pauzu. To će nam razdoblje biti jako važno, jer imamo nekolicinu igrača koji se još privikavaju na novu sredinu – zaključio je Raić Sudar. G.I.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike