Sport
THORSTEN FINK:

Došli smo zabiti pogodak
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Uoči treninga u Gradskom vrtu trener bečke Austrije Thorsten Fink vrlo se pohvalno izrazio na račun osječke momčadi. Gledao je bijelo-plave uživo u derbiju protiv Rijeke, a posebno uvažava rezultat koji je osječka momčad napravila u 3. pretkolu kvalifikacija Europske lige kada je eliminirala nizozemski PSV.

Podjednaki izgledi

Ipak, unatoč svim komplimentima koje je izgovorio na račun bijelo-plavih, Nijemac na klupi bečke momčadi smatra kako su izgledi Osijeka i njegova sastava u tim susretima izjednačeni.

- Prvo želim zahvaliti svima na velikoj gostoljubivosti s kojom smo se susretali na svakom koraku ovdje. Svjesni smo snage Osijeka, jer izbaciti klub poput PSV-a ne događa se slučajno i još bez primljenog pogotka. Treba uvažavati i činjenicu da su prije toga eliminirali Luzern. Kada sam gledao susret protiv Rijeke, uvjerio sam se kako je Osijek kompaktan i igra naglašeno momčadski. Moje je mišljenje kako su izgledi za prolaz dalje nas i Osijeka posve podjednaki - rekao je Thorsten Fink, trener bečke Austrije.

Zatim je otkrio nešto što ga veseli. Naime, do njega su došle informacije kako se u Osijeku slavilo kada mu je dopala Austria.

- Dobili smo takve informacije i neka je tako. Nemam ništa protiv da Osijek preuzme ulogu favorita. Znam samo kako ćemo jedni i drugi morati odigrati dvije vrlo kvalitetne utakmice ako želimo proći u skupine Europske lige. Osijek svoj optimizam temelji na velikoj pobjedi protiv PSV-a. No, to je bio susret u kojemu nisu imali što izgubiti, a sad je ulog puno veći, pa ćemo vidjeti kako će na to reagirati. Ovo će biti drugačije utakmice. Mi imamo iskustva igranja u Europskoj ligi od prošle godine i to je važna stvar. Znamo kako se do toga dolazi i što nas tamo očekuje.

Nisu bili sretni

Jesu li se u Beču veselili kada ih je ždrijeb spojio s Osijekom?

- Nismo. Već sama činjenica da je Osijek izbacio PSV dovoljno je upozorenje. Kasnije smo dodatno proučili Osječane i moram biti iskren kako nam se nije nimalo svidjelo ono što smo otkrili o snazi našeg suparnika. Uostalom, u ovoj fazi kvalifikacija ne možete očekivati lakog suparnika.

Onda je Fink jasno dao do znanja koji će večeras biti glavni cilj njegove momčadi.

- Došli smo zabiti pogodak. Osijek je domaćin, sigurno će uzeti više rizika, napadat će, a mi ćemo pokušati iskoristiti ako nam ostave više prostora jer imamo brze igrače koji su to u stanju materijalizirati. Svjesni smo svih opasnosti koje nam prijete, posebno kada su u pitanju prekidi iz kojih je Osijek vrlo opasan, a to se posebno odnosi na slobodne udarce. Mi Osijek cijenimo, ali se nikoga ne bojimo. Trenutačno smo u dobroj formi pa očekujem dobru partiju s naše strane - zaključio je Fink.

“Domaću zadaću” očito je odradio vrhunski, ali dobar je Fink i u igri riječima. Mudro je “štih” prepustio Osijeku, a imali smo osjećaj kako je u sebi zadovoljan jer misli kako će bijelo-plavi podcijeniti njegovu momčad. Nadajmo se kako se to neće dogoditi.

Dalibor KELER

Raphael Holzbauer

kapetan Austrije

Ulog je velik

Ulog u ovoj utakmici je velik – plasman u skupine Europske lige. Mislim kako su izgledi 50:50, a da će se u grupnu fazu plasirati ona momčad koja će izvući dva bolja dana u te dvije utakmice. Nevažno je što će se uzvrat igrati u Austriji, mi smo fokusirani samo na ovaj prvi susret u kojemu ćemo pokušati odigrati što bolje, pa ćemo vidjeti kakav će nam to rezultat uoči uzvrata donijeti.

Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike