Sport
U SJEĆANJE NA PRIJATELJA

U subotu peti “Celjetov memorijal”
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Na Veliku Gospu 2012. osječki ljubitelji rukometa ostali su potreseni viješću: Preminuo je Saša Cesar Celje, nekadašnji rukometaš i poslije sudac. Godinu dana poslije, na inicijativu njegovih prijatelja i suigrača Hrvoja Privšeka i Ivice Šiška, a u organizaciji Rukometnog kluba Osijek, održan je prvi Memorijal “Saša Cesar Celje”. Turnir će u subotu (19. kolovoza) doživjeti svoje jubilarno, peto izdanje.

Format memorijala već je poznat i dobro uhodan. Tijekom dana u dvorani Zrinjevac prodefilirat će sve generacije Rukometnog kluba Osijek, od onih najmlađih, koji će igrati mini rukomet, pa do veterana i sadašnje seniorske momčadi Osijeka, koja će na kraju dana za suparnika imati momčad Đakova.

- Turnir nema natjecateljski karakter, već nam je cilj okupljanje svih generacija osječkih rukometaša i prisjećanje na našeg dragog prijatelja koji već pet godina nije s nama - rekao je Ivica Šiško, koji je nakon igračke karijere činio i sudački par s pokojnim Sašom Cesarom.

Inače, na godišnjicu njegove prerane smrti bivši su suigrači, rukometaši, obišli i grob preminulog Celjeta. Kojeg će se još jednom prisjetiti i u subotu na parketu, kojem je posvetio dio svog života. K.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike