Sport
KOŠARKAŠI U OPATIJI

Aco Petrović nakon Francuske prekrižio Tomislava Zubčića
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Hrvatska košarkaška reprezentacija uspješno je odradila prvi dio priprema u Sv. Martinu na Muri, potom i turnir u francuskom Orleansu, a nastavak je pripremnih akcija za Europsko prvenstvo u Opatiji. Naše košarkaše u biseru Jadrana očekuje novi turnir, na kojemu će nastupati još Slovenija i Ukrajina.

Turnir u Francuskoj izborniku Aleksandru Petroviću poslužio je da vidi u kakvom je stanju momčad, ali i da definira kadar s kojim nastavlja pripreme za akciju Eurobasket. S momčadi više nije Tomislav Zubčić. Aco mu se zahvalio na korektnom i vrijednom radu tijekom prvog dijela priprema, ali više ne računa na njega. Hrvatska je tako u Opatiju otputovala s 13 igrača, a s popisa do početka EP-a, odnosno do kraja ovoga mjeseca, otpast će još jedan igrač.

Hrvatska je u Orleansu odigrala dobar turnir i kući se vratila s prvim mjestom. Šarić, Bogdanović i društvo pobijedili su osvajače medalja na prošlom Eurobasketu (Litva je bila srebrna, a Francuska brončana), a to je donijelo dodatno samopouzdanje u našu momčad. No Aco spušta loptu i ne želi nikakvu euforiju.

- Sigurno je da su nas ove dvije pobjede dodatno napunile samopouzdanjem. Donose nam mir uoči nastavka priprema za Eurobasket, ali ovo je tek početak priprema. Pobijedili smo osvajače medalja, ali naravno da nema nikakve euforije - poručuje izbornik Petrović.

No ova hrvatska momčad stvarno djeluje odlično. Dario Šarić i Bojan Bogdanović potvrdili su se kao lideri, lopte uglavnom dolaze do njih, a oni na parketu odrađuju odličan posao.

No sad dobra izdanja iz Francuske trebe potvrditi i kod kuće pred domaćim gledateljima. Hrvatska turnir u Opatiji otvara u subotu protiv Slovenije (18 sat), uz prijenos na HTV 2, a ponedjeljak donosi sraz s Ukrajinom. I. Liović

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

Najčitanije iz rubrike