Sport
BIJELO-PLAVI OSTAJU NA OKUPU

Mateo Barać ne ide u Ajax!
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.
Ne komentiramo poslove koji su u tijeku, kako ih ne bismo ugrozili, kaže predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović

Trakavica na relaciji Mateo Barać - Osijek - Ajax napokon je gotova, a pričama i nagađanjima na kraj je stao NK Osijek. Iz Gradskog vrta potvrdili su kako bijelo-plava momčad ostaje na okupu, Mateo Barać ne seli u redove slavnog nizozemskog kluba, a kapetansku vrpcu Osijeka i dalje će nositi Borna Barišić, koji je bio blizu odlaska u kijevski Dinamo. No, kako sam kaže, transfer mu je minirao zagrebački Dinamo, pa je umjesto Barišića put Kijeva otišao Josip Pivarić.

Proteklih dana vruća osječka tema bio je Mateo Barać, njegov transfer u veliki Ajax navodno je bio gotova stvar, ali nakon što je obavio liječničke preglede nastali su problemi. Klub iz Amsterdama više nije bio tako siguran da želi tog braniča u svojim redovima. Netko je spominjao i odlazak u PSV, ali ta priča nije imala nikakvu stvarnu podlogu. Svašta se pričalo i nagađalo, a onda se napokon oglasio i NK Osijek.

- Jasno mi je da javnost zanima status naših prvotimaca. Ono što vam trenutno mogu reći jest da za oba spomenuta igrača (Barać i Barišić), ali i za poveći broj drugih naših nogometaša, postoji velik interes, pogotovo nakon izbacivanja PSV-a u kvalifikacijama Europske lige. No, ono što je i do sada vrijedilo u našem poslovanju i vođenju kluba, vrijedi i dalje. Dakle, poslove koji su u tijeku ne komentiramo, kako ih ne bismo ugrozili. Sada mogu reći da Mateo Barać ne ide u Ajax iz Amsterdama, ali je to bio samo jedan od klubova koji su pokazali zanimanje za našeg igrača. Isto vrijedi i u slučaju Borne Barišića. Apeliram na strpljenje naših navijača jer sve što radimo, činimo u interesu kluba. Dakle, ako se neki transferi i ne dogode ovih dana, vjerujte da je to u interesu NK Osijek - oglasio se predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović na službenoj klupskoj stranici.

I to je napokon gotovo. Zekić će u lovu na skupinu Europske lige imati u momčadi svoje dvije važne karike, “četvorku” Baraća i kapetana Barišića. Nakon što mu je zbog navodnih zdravstvenih problema propao odlazak u Ajax, Barać bi u četvrtak trebao biti u konkurenciji za utakmicu protiv bečke Austrije u play-offu Europske lige. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike