Sport
OPTEREĆENI EUROPSKIM MISLIMA

Novi ubojit ciklus
Četiri utakmice
u sljedećih 15 dana
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Prvi put od početka sezone nogometaši Osijeka uhvatili su šest dana predaha. Dobro im je to došlo, jer su u deset dana odigrali četiri strašno zahtjevne utakmice (dvaput PSV, Dinamo i Rijeka), u kojima su odradili odličan posao.

U tom razmaku između susreta protiv Rijeke i utakmice s Lokomotivom, koja bijelo-plave očekuje u subotu, trebalo se rekuperirati, ali i sanirati brojne sitne ozljede koje su se nakupile tijekom tih teških utakmica.

- Kada sam ušao u svlačionicu nakon susreta s Rijekom, ne znam je li postojao i jedan naš prvotimac koji nije imao led na sebi - rekao je Zoran Zekić, trener NK Osijek.

Novi miniciklus

Sigurno je i on bio zadovoljan što će mu momčad konačno dobiti bar malo duži predah, ali raspoloženje mu je ovoga tjedna pokvario novi toplinski val koji je zapravo najveći neprijatelj njegove momčadi.

- Gotovo je nemoguće trenirati na ovim vrućinama, a o regeneraciji i odmoru neću niti govoriti. Ipak, predah nam je dobro došao nakon žestokog ritma u kojem smo bili od kraja lipnja - kaže Zekić.

No, susret s Lokomotivom označit će početak nove serije utakmica u ritmu četvrtak-nedjelja. Istina, bijelo-plavi će u Kranjčevićevoj gostovati u subotu, a pet dana kasnije čeka ih prvi susret play-off runde Europske lige protiv bečke Austrije u Gradskom vrtu, pa tri dana kasnije u Osijeku gostuje zaprešićki Inter, onda uzvrat s Austrijancima pa gostovanje u Vinkovcima. U 15 dana četiri utakmice.

- Samo da se dokopamo prve reprezentativne stanke koja dolazi početkom rujna, a što se tiče ritma samo neka on potraje, neću imati ništa protiv, jer bi to značilo kako ćemo biti sudionici skupina Europske lige - kaže Zekić.

Europski nastupi su, naravno, prioritet Osječanima, jer su na pragu ulaska u skupine Europske lige što su do prije mjesec i nešto dana doista mogli samo sanjati. Ipak, ne smije se zbog toga zapostaviti prvenstvo. Pobjeda nad Rijekom bila je izuzetno značajna.

- Uhvatili smo priključak s vodećima, a to nam je u ovom trenutku najvažnije. Sad moramo tražiti gostovanje na kojem ćemo nadomjestiti jedini pravi kiks dosad, onaj remi protiv Rudeša - smatra trener bijelo-plavih.

Prvi pokušaj za ostvarenje tog cilja bit će gostovanje kod Lokomotive. Bit će to zanimljiv susret iz više aspekata.

Mudražija

Čak i Zekić priznaje kako će taj susret biti opterećen “europskim mislima”.

- Znam da će nam sutra misli biti usmjerene na ogled s Austrijom, jer ćemo s „lokosima“ odigrati još mnogo dvoboja, a ova dva europska koji nas čekaju, ipak imaju posebnu težinu i ulog. Međutim, moramo se pokušati usredotočiti na taj susret - kaže Zekić.

Ostaje i pitanje kakvu će momčad Zekić suprotstaviti “lokosima”. Hoće li neke od najjačih aduta dodatno sačuvati za susret protiv Austrije, ili će izići s najjačim snagama, s obzirom na to da su razmaci između utakmica ipak nešto veći nego u ciklusu koji je iza bijelo-plavih. Naravno, pitanje je i u kojoj će se mjeri zaliječiti ozljede, jer nema potrebe riskirati s igračima koji će eventualno biti nedovoljno zaliječeni. Jedan od onih koji bi sigurno mogao biti “unutra” je Robert Mudražija, koji je prisiljen preskočiti susret s Austrijancima zbog žutih kartona. Ostalo? Zekić vjerojatno već ima sve u glavi, ali će pričekati posljednji trening uoči susreta koji će Osijek odraditi večeras u Zagrebu kako bi donio konačne odluke vezane uz momčad koja će istrčati protiv Lokomotive.

Dalibor KELER
Najčitanije iz rubrike