Sport
PLENUM DRUGE ŽNL OSIJEK

U konkurenciji 21 klub u dvije grupe
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

Prostorije ŽNS-a osječko-baranjskog na Pampasu bile su mjesto plenarnog sastanka klubova Druge osječko-baranjske nogometne lige skupina “Osijek”. Taj će saziv sada ukupno imati 21 sudionika jer predstojeće sezone neće postojati Liga NS Osijek čiji su sudionici promovirani u viši razred. Iz kojeg teorijski mogu u Prvu županijsku ligu, za što će trebati biti najbolji u postojećoj konkurenciji te zatim kroz kvalifikacije izboriti viši natjecateljski status. Istodobno, međutim, pasti u niži jer će postojati sustav s dvije skupine iz kojih će po četiri najuspješnije na proljeće razigravati za prvaka i automatski si osigurati aktualni županijski drugoligaški status, a ostalih 13 u borbu će za ostanak u kojoj će uspjeti samo dva najbolja. Nakon jesenskog, dakle, dvokružnog dijela prvenstva, na proljeće Liga za prvaka nastavlja, također, dvokružno, dok će se ona za ostanak igrati jednokružno poslije čega će 11 slabijeplasiranih u Ligu NS Osijek. To je dogovoreno nakon što su predstavnici klubova prihvatili prošlosezonska izvješća voditelja natjecanja i iste ljude potvrdili za sljedeće prvenstvo. Povjernik natjecanja bit će i nadalje Željko Bel, Milan Berger bit će povjerenik za suđenje, a Dražen Milohnoja disciplinski sudac. Lige će biti podijeljene u “A” i “B” s tim da će prvoimenovana imati deset klubova, kojima će prvenstvo početi 10. rujna, dok će u “B” sazivu biti 11 natjecatelja koji će početi 3. rujna i prvi dio sezone, također, zaključiti 12. studenoga. Očekivao se manji broj sudionika, posebice nakon što je osječki Grafičar Vodovod odustao od toga natjecanja, ali su se uključile druge momčadi Čepina i Višnjevca, tako da ih je ukupno 21.

Određeno je da skupinu “A” čine sljedeći klubovi: Dunav (Dalj), Radnički (Dalj), Sarvaš, Elektra (Osijek), LIO (Osijek), Olimpija (Osijek), Radnik (Josipovac), Višnjevac II, Brijest i Erdut.

U “B” su: LIV 1949 (Vladislavci), Gibarac '95 (Čepinski Martinci), Klas (Čepin), Čepin II, BSK (Beketinci), Goleo (Dopsin), Laslovo '91, Vitez '92 (Antunovac), Šubić (Vuka), Slavonija (Ivanovac) i Sloga (Ernestinovo). D.Lekšan

Najčitanije iz rubrike