Sport
DINAMO - ODDS (20,45 - HRT 1)

Ni slučajno podcijeniti Norvežane
Objavljeno 27. srpnja, 2017.

U 3. pretkolu Europske lige uključuje se i naš posljednji, a vjerojatno i najjači adut na europskoj sceni - Dinamo. Nakon dugo vremena Zagrepčani će ciljati plasman u skupine Europske lige jer su nakon 11 godina vladavine u HNL-u ostali bez krune. No, možda će “modrima” jedna godina života u srednjem staležu europskog nogometa dobro doći za preslagivanje. Prva prepreka za njih bit će norveški Odds. Prema svim procjenama Dinamo je veliki favorit u tim ogledima, ali trebat će to dokazati na travnjaku. Naime, poznato je kako su Zagrepčani znali imati grdnih problema na svom stadionu s europskim momčadima koje im se zatvore. Nerijetko su protiv takvih jedva spašavali živu glavu, pa je zbog toga maksimalna koncentracija itekako dobro došla.

- Da postoje laki protivnici ovo natjecanje ne bi bilo zanimljivo. Opet smatram kako će u utakmicama protiv Oddsa mnogo toga ovisiti o nama. Međutim, ne smije nam se ni slučajno dogoditi labav pristup i ulazak s onom čuvenom krilaticom “lako ćemo”. Europa je ovo, a ona traži maksimalnu koncentraciju u svih 180 minuta. Naravno, očekujem kako ćemo večeras postići rezultat koji će nam omogućiti miran odlazak na uzvratnu utakmicu - kaže Nikola Moro, mladi veznjak Dinama.

Uglavnom, Dinamo nije mnogo mijenjao ovog ljeta, momčad se zna i s uigranošću ne bi smjelo biti problema, a to proteklih godina nije često bio slučaj. Osim toga “modri” su uvjerljivo krenuli i u domaće prvenstvo pa u dobrom raspoloženju dočekuju Norvežane.

Sastav: Livaković, Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks, Pivarić, Antolić, Moro, Soudani, Ćorić, Fernandes, Hodžić. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike