Sport
HRVATSKE ODBOJKAŠICE U VARAŽDINU

Bit će bolje nego na prošla dva turnira
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Odbojkašice Hrvatske od petka do nedjelje u varaždinskoj dvorani igrat će treći turnir iz World Grand Prix serije druge jakosne skupine na kojem su još ekipe Argentine, Bugarske i Portorika. Izbornik hrvatskih odbojkašica Miroslav Aksentijević najavio je bolju igru svojih mladih izabranica nego na prethodna dva turnira u Argentini i Kazahstanu, gdje su naše djevojke upisale jednu pobjedu i pet poraza.

- Mi smo u procesu pomlađivanja reprezentacije i igramo s apsolutno najmlađom ekipom na ovom Touru. Imamo velike ambicije u perspektivi i zato smo se odlučili za radikalne poteze da što prije pomladimo sastav. Normalno je da igramo s puno oscilacija - rekao je Aksentijević te najavio da će velik dio mladih igračica koje su dobile priliku na Grand Prix turnirima konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu u Azerbajdžanu i Gruziji. Naravno, kostur ekipe za eurosmotru će biti iskusne hrvatske odbojkašice.

- Očekujem da igramo bolje nego na prethodna dva turnira. Imamo obvezu prema domaćoj publici, a i ove mlade igračice, djevojčice u odnosu na žene iz drugih reprezentacija, stekle su neko iskustvo - dodao je Aksentijević. I. Li.

Najčitanije iz rubrike