Sport
KK BELIŠĆE

Ništa od A-1 lige, ali nema razočaranja
Objavljeno 21. lipnja, 2017.

Iza košarkaša Belišća odlična je sezona koja, na žalost, nije okrunjena ulaskom u prvoligaško društvo. Naime, košarkaši Belišća u posljednjih pet utakmica doigravanja za A-1 ligu ostvarili su četiri pobjede i poraz, a to ih je podiglo na četvrto mjesto u ukupnom poretku. Na kraju učinak od osam pobjeda i 10 poraza uopće nije loš.

- Prva dva mjesta koja vode u elitni razred ostvarili su Jazine Arbanasi i Vibola Kaštela, prije prvenstva znalo se da su upravo te dvije momčadi favoriti, što se kasnije i pokazalo točnim. Oba sastava imaju učinak od 16 pobjeda i dva poraza. Trećeplasirani je Vern iz Zagreba, a iza nas su ostali Rudeš (Zagreb) i Podravac (Virje), odnosno Šanac Karlovac koji je završio kao sedmi, te osma Pula 1981 - kaže kapetan Kristijan Preglej.

Inače, posljednja dva mjesta u doigravanju zauzeli su Grafičar (Ludbreg) i Borovo.

Belišćani nisu uspjeli ući u ligu najboljih hrvatskih klubova, ali nisu razočarani.

- Ne smijemo biti, uostalom, u gradu vlada zadovoljstvo što smo uopće bili u doigravanju. U belišćanskoj nastavno-sportskoj dvorani, u kojoj smo domaćini, bila je jako dobra atmosfera i stvarno se ne možemo požaliti. Nakon duge i naporne sezone i sjajno odrađenih kvalifikacija svi zadovoljno možemo trljati ruke - dodaje kapetan momčadi.

Uputio je i zahvale onima koji su se pobrinuli da Belišće bude u drugoligaškom vrhu.

- Sve čestitke idu upravi kluba i logistici koja nam je osigurala sve uvjete za kvalitetan rad, a mi smo im to vratili ostvarenim rezultatima. Također treba pohvaliti trenere Antuna Katalenića, Hrvoja Čamagajevca, potom dr. Zdenku Salaića, te moje suigrače Cerjaka, N. i T. Gradinjana, Soldu, Bičvića, Vidakovića, Markotu, moju malenkost kao kapetana, Đolića, Šarića, Nađa, Funtaka i Borasa. Na svakoj utakmici igrali smo sa 100 posto snage i želje za pobjedom, što se na kraju isplatilo odličnim četvrtim mjestom u kvalifikacijama. Mislim da bi klub mogao biti primjer svima u Belišću kako se voli i igra za najdraži dres. Ako je odnos prema obvezama pravi, onda ni rezultat neće izostati, moji suigrači upravo su to pokazali i zato još jednom zaslužuju sve čestitke i veliki naklon do poda - zadovoljno je zaključio kapetan Kristijan Preglej. Z. Kaptalan

Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike