Svijet
BEZ NIJEMACA BI PROPAO

Trump je samo Deutsche banci dužan 130 mil. $
Objavljeno 19. lipnja, 2017.

Američki predsjednik Donald Trump ima najmanje 315,6 milijuna dolara osobnih dugova prema njemačkim, američkim i drugim kreditorima, prema novom izvješću saveznog ureda za etiku.

Imao je oko 20 milijuna dolara prihoda od novog washingtonskog hotela otvorenog u blizini Bijele kuće u rujnu prošle godine, a prihodi od luksuznog odmarališta Mar-a-Lago na Floridi u kojem je ugostio strane lidere, porasli su, prema izvješću. Prihod od Mar-a-Laga, u kojem je udvostručio iznos članarine na 200.000 dolara nakon što je pobijedio na predsjedničkim izborima porastao je za 25 posto, na 37,25 milijuna dolara.

Najveći dio njegovih prihoda čini 115,9 milijuna dolara od golfskog odmarališta Trump National Dora u Miamiju. Trump je izvijestio dohodak od najmanje 594 milijuna dolara za 2016. i početak 2017. te imovinu od najmanje 1,4 milijarde dolara.

Izvješće pokazuje da ima najmanje 130 milijuna dolara dugova prema Deutsche Bank Trust Company Americas, podružnici njemačke Deutsche Bank AG. Trump je izvijestio o dugu prema Deutsche Bank koji premašuje 50 milijuna dolara za gradnju hotela u zgradi u kojoj je bilo sjedište američke pošte u Washingtonu. Prijavio je i dugove od najmanje 110 milijuna dolara korporaciji Ladder Capital koja se bavi kreditiranjem. Trump odbija objaviti svoje porezne prijave koje bi jasnije prikazale njegovo bogatstvo i poslovne interese. Dokument o Trumpovim prihodima ima 98 stranica, a objavio ga je Ured za etička pitanja Vlade SAD-a. Bijela kuća priopćila je da je Trump rado dostavio prikaz svojih financija, no nisu objasnili zašto američki predsjednik nije dostavio tom uredu prikaz plaćenih poreza, što bi dodatno povećalo njegove rashode, a možda i dugove ako porez nije plaćen u cijelosti, što mnogi tvrde.

Eduard SOUDIL

VELIKI PRIHODI

20

milijuna dolara prihoda od novog washingtonskog hotela otvorenog u blizini Bijele kuće

116

milijuna dolara od golfskog odmarališta Trump National Dora u Miamiju

594

milijuna dolara ukupni su prihodi koje Trump prijavljuje

Najčitanije iz rubrike