Tehno

Godišnjica platforme Čini pravu stvar
Objavljeno 9. lipnja, 2017.

U povodu obilježavanja prve godišnjice društvene platforme za dobrotvorni fundraising Čini pravu stvar, u prostorijama HUB385 centra inovacija u Zagrebu dodijeljena su priznanja najuspješnijim i najpopularnijim udrugama i ambasadorima u prvoj godini.

Najuspješnija udruga bila je Udruga za sindrom Down Međimurske županije, koja je prikupila najveći iznos donacija, ukupno 26 435 kuna. Najpopularnijom udrugom proglašena je udruga Mali zmaj, za koju je čak osam ambasadora otvorilo deset izazova, a ukupno se za pomoć udruzi prikupilo 10 639 kuna. Najuspješnijim ambasadorom proglašen je Josip Pupić, koji je tijekom svog izazova prikupio 16 619 kuna za udrugu Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“, dok je najpopularnijim ambasadorom proglašen Bruno Šimleša s rekordne 62 pojedinačne donacije i prikupljenih 6 855 kuna za Udrugu žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU.

Spomenimo i kako su svoje izazove do sada otvorila brojna poznata lica iz domaćeg javnog života poput najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena Ivice Kostelića, popularnog glumca i glazbenika Jana Kerekeša, glumca i fitness instruktora Marija Valentića i osječkog glazbenika Igora Delača.M.R.

Najčitanije iz rubrike