Tehno
POVOLJAN KLASIČAR

Test: Wiko U Feel Lite
Objavljeno 26. svibnja, 2017.
Wiko U Feel Lite je povoljan i po mogućnostima posve dobar uređaj

Tomato nam je na test poslao Wiko U Feel Lite. Iako smo sigurni da velik broj vas nije nikada ni čuo za Wiko, a kamoli tek njegov model U Feel Lite, nakon upoznavanja s tim uređajem stava smo da ga valja “opako” razmotriti. Wiko je francuski proizvođač pametnih telefona, koji se odnedavna pokušava probiti i na hrvatsko tržište.

Povoljno

Naš osvrt krenut ćemo od onog po čemu se Wiko U Feel Lite ponajviše ističe – cijene. Naime, Tomato u svojoj web-trgovini pametni telefon Wiko U Feel Lite nudi za samo 999 kuna. To je nešto što moramo imati na umu jer po karakteristikama Wiko U Feel Lite bez većih problema može konkurirati i među modelima koji su dvostruko skuplji od njega. Dakle, najveći adut Wiko U Feel Lite je njegova cijena. Kao takav, uređaj će biti najzanimljiviji svima onima koji paze na troškove i ne vide svrhu plaćati cijenu nekog razvikanog imena proizvođača telefona. S obzirom na takvu pretpostavku, uvjereni smo da izgled neće biti od presudnog značenja. On je pak jednom riječju – klasičan. Telefon je izrađen od čvrste plastike i začuđujuće za ovu cijenu – metala. Cijela konstrukcija djeluje solidno i obećavajuće. Izgled ne donosi nešto po čemu ćete se previše istaknuti, jednostavno, ovo je pametni telefon. Točka. Prednja strana nosi 5-inčni zaslon s ovalnom tipkom Home i čitačem otisaka prstiju ispod te zvučnikom za pozive, prednjom kamerom s bljeskalicom i notifikacijskom LED-icom poviše njega. Stražnji poklopac je izrađen od metala, koji su spojili s plastikom na rubovima, a savija se preko bridova sve do prednje strane.

Kao jackpot

U Feel Lite ima 5-inčni IPS LCD zaslon u HD rezoluciji (720 x 1280) s 294 ppi. To je posve očekivano za ovaj cjenovni razred i zadovoljit će sve koji su spremni dati 1000 kuna za telefon, tako da prigovorima mjesta nema. Ispod zaslona nalazi se Mediatekov procesor MT6753 s četiri jezgre Cortex-A7 takta 1.3 GHz, Mali-T720 grafikom, 2 GB RAM-a i proširivih 16 GB podatkovnog prostora. Tu je i baterija kapaciteta 2500 mAh. Dvije kamere, stražnja 8 i prednja 5-megapikselna zaslužne su za više no solidne fotografije i selfije. Glavna kamera podržava i HDR te nekoliko različitih režima snimanja među kojima je i onaj profesionalni, a nudi ručne kontrole balansa bijele, zasićenosti boja, ISO osjetljivosti, oštrine i duljine ekspozicije. Wiko U Feel Lite vrti se na Androidu 6 Marshmallow s modificiranim korisničkim sučeljem preko. Izgleda sasvim pristojno, radi glatko i fluidno, a začinjeno je i nekim zanimljivim trikovima. Još spomenimo i podršku za dvije SIM kartice, FM radio (koji danas sve rjeđe nalazimo na telefonima) i ostale tehnologije među kojima nije i NFC, no bez njega se već nekako i može. Teško je oteti se dojmu kako ste, kako god okrenete i iz kojeg god kuta pogledali Wiko U Feel Lite – na dobitku. Kao da ste osvojili nekakav jackpot, jer Wiko U Feel Lite definitivno opravdava uloženi iznos.

Marin REŽIĆ

Wiko U Feel Lite bez većih problema može konkurirati i među modelima koji su dvostruko skuplji

999

kuna cijena je ovog pametnog telefona u web-trgovini

Najčitanije iz rubrike