Sport
SANDRA PAOVIĆ OBJAVILA KRAJ KARIJERE

Osjećam se izdano
Objavljeno 23. svibnja, 2017.

Osvajačica zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju de Janeiru, stolnotenisačica Sandra Paović (34) na konferenciji za medije, nakon povratka sa Svjetskog ekipnog prvenstva za osobe s invaliditetom u Bratislavi, na kojemu je s Mirjanom Lučić osvojila brončano odličje, najavila je završetak svoje sportske karijere, a kao razlog je navela "nepomirljive razlike" s trenericom reprezentacije Mirelom Šikoronjom.

- Jako mi je teško, tužna sam i razočarana što na ovakav način završavam svoju sportsku karijeru. Mogla sam još dati hrvatskoj stolnoteniskoj reprezentaciji za osobe s invaliditetom, ali vrijeme je da odem zbog nepomirljivih razlika s trenericom Mirelom Šikoronjom. Osjećam se izdanom i ne postoji nikakva šansa da promijenim mišljenje - izjavila je Paović i pojasnila:

“Četiri godine nastupam za reprezentaciju osoba s invaliditetom, a u te četiri godine trenerica Šikoronja i izbornik Emil Gubica sa mnom nisu napravili ni jedan singl-trening. Na stranu to što ja imam svoju privatnu trenericu, ali kada uvijek trenirate s istom osobom tada uđete u kolotečinu i ne znate radite li sve kako treba. Zato sam tražila savjet od njih trebam li što promijeniti, ali ga nisam dobila. Već sam ranije upozoravala da sam nezadovoljna s mnogo stvari, ali iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora me nisu slušali, mislili su da izmišljam. Dok sam bila zdrava sportašica uvijek sam davala sve od sebe, bila sam borac i znala sam ulaziti u svađe s trenerom Nevenom Cegnarom, ali sam znala da će on biti uz mene kada će to biti najpotrebnije. Sada to nije bio slučaj, ovo što sam doživjela je izdaja i grozno mi je što na ovakav način moram završiti karijeru”, rekla je Paović, koja je do medalje u Bratislavi stigla u konkurenciji sportaša sa stupnjem oštećenja 9 i 10, što je najmanji stupanj oštećenja, dok je njezina kategorija 6, odnosno najveći stupanj oštećenja.

Objava završetka karijere rođene Vukovarke zasjenio je ostale hrvatske stolnotenisače koji su se iz Bratislave vratili s odličjima, Anđela Mužinić i Helena Dretar-Karić nakon srebra u Riju osvojile su još jedno srebro i u Bratislavi, dok su srebro osvojili i Pavao Jozić i Vjeko Gregorović. Hina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike