Sport
NOVA TITULA PRVAKA

Rezultat u derbiju dovoljno govori
Objavljeno 24. svibnja, 2017.

Nedjeljna je praksa potvrdila teoriju. Znalo se, naime, da nitko u državi ne može parirati nogometašicama Osijeka koje su uvjerljivom domaćom pobjedom u derbiju 16. kola nad ekipom Splita (9:0) potvrdile titulu prvaka Hrvatske dva kola prije kraja. Tako će ta već 21. titula stići na “Mačkamamu” jer “zečice” imaju šest bodova više od drugoplasiranog Agrama, koji je već dva puta izgubio od novih/starih prvakinja, pa je time i matematički potvrđen naslov. Treći, pak, Split sada je devet bodova u zaostatku s koliko je lopti u mreži ta ekipa napustila osječku Industrijsku četvrt, gdje deseteljećima stoluje najbolji ženski nogometni sastav Lijepe Naše.

- Rezultat sve govori o odnosima koji su vladali na terenu gdje nam je protivnik bio iz samog vrha redoslijeda. Nismo, dakle, slučajno daleko iznad svih, pa ćemo stoga pokušati ponovno osvojiti prvenstvo bez izgubljenog boda. Držimo da je to realno očekivati jer nam predstoji još premijerno i stoga motivirajuće gostovanje u Metkoviću te zaključno dočekivanje Katarine Zrinski. Kao i do sada, ovisit će sve o nama jer ako budemo na optimalnoj razini, tada nemamo ozbiljnog konkurenta. Splićanke to u nedjelju nisu bile, a vjerujemo da će tako biti i s preostalim protivnicima uključujući Trnavu koja nam je nakon prvenstva suparnik u finalu Kupa Hrvatske, čiji pobjednički pokal, također, namjeravamo donijeti u klupske vitrine - pričala nam je osječka i reprezentativna stoperka Kristina Nevrkla, koja je sve opasnija za protivnička vrata, a u nedjelju je splitska pogodila u dva navrata. D. Lekšan

Rezultati 16. kola

Osijek - Split 9:0, Agram (Zagreb) - Viktorija (Slavonski Brod) 7:2, Trnava (Goričan) - Lepoglava 2:2, Katarina Zrinski (Čakovec) - Neretva (Metković) 3:3 i Pregrada - Marjan (Split) 6:1.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike