Sport
STUDENTSKA “HUMANIJADA”

Osječki medicinari sveukupno drugi
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

Osječki medicinari ponovno su bili dio hrvatske “Humanijade”, projekta koji se održava svake godine za studente-sportaše biomedicinskih fakulteta (medicina, farmacija, medicinska biokemija, stomatologija, veterina i edukacijska-rehabilitacija).

Studenti su tako uoči ljetnih rokova ispustili knjige iz ruku i opustili se na sportskim terenima, gdje su odmjeravali snage u nogometu, košarci, rukometu, tenisu, stolnom tenisu... Ove godine domaćin “Humanijade” bio je Farmaceutsko-biokemijski fakultet iz Zagreba, a kolege iz cijele Hrvatske dočekali su u Tuheljskim toplicama.

Profesor Dubravko Ižaković je iz Osijeka u Tuhelj poveo 52 studenta okupljena pod sportskom udrugom Sport MEFOS. Osječki medicinari predstavljali su Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, odnosno Slavoniju i Baranju, a osvojili su niz medalja, što im je donijelo ukupno drugo mjesto, odmah iza domaćina s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Zagreb.

Osječani su najbolji bili u nogometu, dečki su osvojili i prvo mjesto u odbojci, a u rukometu su bili drugi. Studentice su pak bile treće u odbojci, a osvojene su i dvije medalje u odbojci na pijesku, gdje je jedan miks bio prvi, jedan treći. Najuspješnijim igračem “Humanijade” proglašen je Ivan Matoković, koji je osvojio drugo mjesto na teniskim terenima, sudjelovao je i u osječkom odbojkaškom zlatu, a uzeo je i prvo mjesto u odbojci na pijesku. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike