Sport
EDI BAŠA, ISTRANIN U REDOVIMA CIBALIJE

Istra 1961 nam je prigoda za nove važne bodove
Objavljeno 10. svibnja, 2017.

Gotovo je proročanski Edi Baša, napadač Cibalije, rekao u razgovoru za naše novine uoči nedjeljne utakmice sa Splitom kako “ima osjećaj da bi nedjelja mogla biti njegov dan”. I doista je bila. Baša je postigao pogodak kojim je Cibalia stigla do vrijedne pobjede. Isto tako samo dan prije rodio mu se sin Leon, pa nije to bio samo Bašin dan već cijeli vikend za koji napadač Cibalije kaže kako mu je bio najbolji u životu.

- Nakon svega ne znam što mi se bolje u životu moglo dogoditi. Nikad u životu nisam bio sretniji, a mogu sa sigurnošću reći kako mi je protekli vikend bio najbolji u mom životu. U subotu mi se rodio sin Leon, a u nedjelju sam postigao pogodak Splitu za vrijednu pobjedu, ali i kao poklon klubu za 98. rođendan. To su stvari koje sigurno nikada neću zaboraviti.

Baša je inače rođen prije 24 godine u Puli. Znači, zanimljiv je i zbog činjenice što Cibalia upravo sljedeći petak igra susret u njegovu rodnom gradu. Ipak, Baša je Pazinjanin, koji je u tamošnjoj Pazinci započeo karijeru i igrao do kadetskog uzrasta. Nakon toga je trenirao u Istri iz Pule, gdje je bio do kraja juniorskog staža. Nakon izlaska iz juniora posuđen je Rovinju, koji je tada igrao u Trećoj HNL “Istok”, da bi kao slobodan igrač 2013. prešao u Jadran iz Poreča, gdje je odigrao odličnu sezonu u kojoj je zabio 17 pogodaka. Nakon dobrih igara u Poreču put ga je odveo u premijerligaša Željezničar iz Sarajeva, gdje je ostao samo šest mjeseci.

- Željezničar mi je bio prvoligaški iskorak, ali se tamo nisam baš dobro snašao, pa sam stigao u Cibaliju dok smo igrali Drugu ligu. U Vinkovce sam stigao zahaljujući treneru Damiru Milinoviću, koji me je znao dok sam igrao u Rovinju i Poreču. Odrađujem sada već drugu sezonu. Trebalo je prvo vremena prilagoditi se i novoj sredini, ali poslije i prvoligaškom nogometu. Sada mi je već puno lakše. Ima tu nekoliko igrača s kojima se dugo znam još dok sam igrao u Jadranu iz Poreča.

Pogodak Splitu mu je treći prvenstveni ove sezone. No, istaknuo se s asistencijama. Sam kaže kako mu je nekada draže asistirati negoli zabiti. U petak odlazi u Pulu, gdje je kao i suigrač Ivan Zgrablić proveo dio karijere. Baša ne dvoji o željama.

- U prilici smo da nastavimo ovim ritmom. Nakon Slaven Belupa, Intera i Splita želimo i u Puli nastaviti dobre igre i doći do bodova. Sigurno bi bod bio dobar za nas, ali idemo u Pulu po pobjedu. Takvo je raspoloženje svih igrača pred put u Pulu. Znamo da se nešto pita i igrače Istre, znamo da sigurno i oni žele pobjedu kao i mi, ali mi ne možemo i ne smijemo razmišljati što oni hoće, već što nama treba. Poslije ovih igara u protekla tri kola siguran sam da i protiv Istre možemo do uspjeha - rekao je Baša, koji ima dovoljno motiva upisati se ponovno u listu strijelaca i tako pomoći Cibaliji u borbi za opstanak. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike