Osijek
FESTIVAL ZNANOSTI NA MEDICINSKOM FAKULTETU

Studentice podučile djecu kako se brinuti o zubima
Objavljeno 26. travnja, 2017.

U organizaciji Medicinskog fakulteta, u okviru Festivala znanosti 2017., održana je radionica pod nazivom “Vrijeme je za zube”. Budući da je glavna tema Festivala vrijeme, naglasak je bio na tome koliko vremena treba posvetiti zubima.

Radionicu su posjetila djeca školske dobi kojoj su studentice 1. godine Dentalne medicine, Ena Jerković i Marija Samardžić, održale prezentaciju o oralnom zdravlju.

S pomoću modela pokazale su kako izgledaju svi zubi, kako ih pravilno prati i kako izgleda karijes. Također su, koristeći zanimljive animacije, ilustracije i fotografije, odgovorile na pitanja zašto mliječni zubi ispadaju i zašto rastu novi, kako nastaje karijes, koja ga hrana izaziva i kako ga spriječiti. Svi su sudionici po završetku radionice dobili prigodan poklon – pastu i četkicu za zube.

Suorganizator, dr. sc. Ivan Miškulin s Medicinskog fakulteta u Osijeku, istaknuo je kako je promoviranje oralnog zdravlja među djecom jako važno zbog postizanja najvećih mogućih rezultata u prevenciji bolesti.

Kako živimo u području gdje preventivna dentalna medicina još uvijek nije zaživjela u punom smislu i gdje je incidencija karijesa kod djece poražavajuća, krajnje je vrijeme za preventivne aktivnosti. Stoga su ovakve edukacijske radionice o oralnom zdravlju od velikog javnozdravstvenog značenja, posebice u predškolskoj i školskoj dobi jer je ona ključna u razvijanju pozitivnih navika. E. Biglbauer/I. Vrkić

Živimo u području gdje je incidencija karijesa kod djece poražavajuća

Možda ste propustili...

RADIONICA "UĐI U MOJE KONVERSICE"

Je li normalno da dečki plaču?

DKOLEKTIV I PRAVNI FAKULTET OSIJEK ZA DAN EUROPE

“Odjeci socijalne Europe” u četvrtak

TRAVANJ PROTEKAO U ZNAKU DJEČJE KNJIGE

Andersenove bajke ne blijede

Najčitanije iz rubrike