Sport
NEXE NASTAVLJA LIGU ZA PRVAKA

Gorica je dobra, ali Našičani sada čekaju još bolju Dubravu
Objavljeno 25. travnja, 2017.

Dvije su utakmice ostale do kraja prvoga dijela rukometne Lige za prvaka u kojoj momčad NEXE-a ima jedan poraz. Onaj očekivani od PPD Zagreba. Nakon izgubljene utakmice od “zagrebaša” Našičani su u nedjelju imali također težu provjeru, susret s Goricom koja je u Našicama pokazala da nije zalutala u Ligu za prvaka. Rukometaši NEXE-a slavili su 29:24, ni u jednom trenutku pobjeda domaćina nije došla u pitanje, ali je u igri Horvatove momčadi bilo dosta uspona i padova.

- Cijelo smo vrijeme kontrolirali utakmicu, iako Gorica nije bila bezopasna i kod nas je pokazala zašto igra u Ligi za prvaka. Neki su mislili da će to biti utakmica kao protiv Spačve, lakši trening za nas, ali upozoravao sam da to neće biti baš tako. I nije bilo. Gorica igra ozbiljan rukomet, uostalom šezdeset minuta ravnopravno se nosila sa Zagrebom. Nisu slučajno uzeli bodove u Poreču i Dubravi. Očekivao sam jači angažman, posebice na otvaranju drugoga poluvremena. No nakon naših sedam-osam razlike, napravili smo određene izmjene i Gorica se vratila u utakmicu i lovila lagani priključak - kaže trener našičkih rukometaša Hrvoje Horvat.

Nakon Gorice NEXE u subotu u Našicama čeka Dubravu, prvaka Premijer lige.

- Oni su najjača ekipa u ligi u kojoj nema nas i PPD Zagreba. Dolaze jako motivirani, što znači da će trebati uložiti dodatni trud kako bi se upisala sigurna i uvjerljiva pobjeda. Osim Gadže svi će biti spremni, jednostavno moramo svi biti u stroju, očekujem još težu utakmicu nego protiv Gorice. Pozivam navijače, imat će što vidjeti, Dubrava igra moderan i atraktivan rukomet, vjerujem da će to biti zanimljiva ligaška utakmica u kojoj ćemo mi upisati pobjedu - dodaje Horvat. S. Sobodić

Najčitanije iz rubrike