Tehno
SAMSUNG GALAXY S8 I GALAXY S8+

Najnovija generacija pametnih telefona predstavljena u Hrvatskoj
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Samsung je na ekskluzivnom događanju održanom u Kaptol Boutique cinema & baru predstavio najnoviju generaciju pametnih telefona Galaxy serije, Galaxy S8 i S8+.

Galaxy S8 zasnovan je na tradiciji tvrtke Samsung u izradi uređaja zapanjujućeg dizajna i funkcionalnosti. Dostupni u 5,8-inčnoj Galaxy S8 verziji i 6,2-inčnoj Galaxy S8+ verziji, beskrajan zaslon i dizajn bez okvira čine elegantnu, neprekinutu površinu bez tipki ili oštrih kutova. Rezultat je uistinu prožimajuće iskustvo gledanja bez ometanja, što čini obavljanje više zadataka u isto vrijeme još praktičnijim. Kompaktni dizajn Galaxy S8 uređaja omogućava jednostavno korištenje samo jednom rukom, dok Corning Gorilla Glass 5 s prednje i stražnje strane osigurava izdržljivost i završnu obradu vrhunske kvalitete.

Uz novi, inovativni dizajn, tvrtka Samsung nastavlja s isporukom najnovijih tehnologija. Sjedinjujući snažnu izvedbu i povezivost, Galaxy S8 i S8+ prvi su uređaji s 10nm čipsetom, koji omogućava poboljšanu brzinu i učinkovitost. Također, sadrže gigabitnu LTE i gigabitnu WiFi pripremu, uz podršku za do 1Gbps, za brzo preuzimanje datoteka, bez obzira na njihovu veličinu. Kao prvi mobilni uređaji na svijetu kojima je dodijeljen certifikat MOBILE HDR PREMIUM udruženja UHD Alliance, Galaxy S8 i S8+ omogućavaju korisnicima da prilikom gledanja svojih omiljenih videosadržaja vide živopisne boje i kontraste, upravo onako kako su ih njihovi autori zamislili. Dodatno, Galaxy S8 i S8+ donose novu razinu gaming iskustva uz živopisnu i nadmoćnu grafičku tehnologiju, kao i Game Pack, koji nudi najpopularnije gaming naslove, uključujući odabrane naslove koje podržava Vulkan API. Galaxy S8 i S8+ sadržavaju i temeljne značajke Galaxy uređaja koje su korisnici zavoljeli, uključujući IP68 otpornost na vodu i prašinu, MicroSD podršku do 256GB, Always-on zaslon te sposobnosti brzog i bežičnog punjenja

Tijekom predstavljanja uzvanici su se mogli upoznati i s novim osobnim asistentom Bixbyjem, koji će korisnicima pomoći da dobiju još više od svog telefona. Uz novu Bixby tipku, korisnici će moći praktično pristupiti sustavu i upravljati uslugama i aplikacijama jednostavnim glasovnim, dodirnim i tekstualnim naredbama. Prilikom predstavljanja, glasovna funkcija Bixby sučelja bit će integrirana s nekoliko ugrađenih Samsungovih aplikacija i značajki, uključujući kameru, kontakte, galeriju slika, poruke i postavke, a u planu je proširenje njegovih sposobnosti u bliskoj budućnosti, kako bi uključili još Samsungovih i drugih aplikacija. Sposobnosti kontekstualne svijesti omogućavaju Bixbyju da nudi personaliziranu pomoć, zasnovanu na njegovu kontinuiranom učenju korisnikovih interesa, situacija i lokacija.

Galaxy S8 i S8+ na hrvatskom tržištu naći će se u prodaji od 28. travnja, uz mogućnost izbora jedne od triju boja - ponoćno crne, orhideja sive i arktički srebrne, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6099,00 kuna za Galaxy S8, odnosno 6899,00 kuna za Galaxy S8+. Prednarudžbe za ove uređaje su u Hrvatskoj otvorene od 29. ožujka, a korisnici koji svoj uređaj prednaruče do 19. travnja dobit će ih na kućnu adresu osam dana prije njegove dostupnosti u trgovinama, ovisno o dostupnosti zaliha.M.R.

Galaxy S8 i S8+ na hrvatskom će se tržištu naći u prodaji od 28. travnja

Najčitanije iz rubrike