Sport
ZAVRŠETAK DO KRAJA 2018.

Na Pampasu će se izgraditi devet novih nogometnih terena
Objavljeno 4. travnja, 2017.
Planirana je gradnja lječilišnog i wellness centra, manjeg hotela...

Nogometni klub Osijek korak je bliže realizaciji svog velikog projekta - gradnje nogometnog kampa. To je sve izglednije nakon što je na sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka jučer jednoglasno izglasan prijedlog o prodaji gradskog zemljišta na Pampasu.

Novac osigurali Mađari

Tih 15,5 hektara Grad Osijek ponudit će na javnom natječaju po početnoj cijeni od dva milijuna kuna, što je u konačnici neka vrsta kompromisa nakon različitih procjena vrijednosti sa strane procjenitelja. Podsjetimo, vrijednost tog zemljišta prvobitno je procijenjena na šest, potom na devet milijuna kuna, a u trećoj varijanti na 877.000 kuna. Upravo je zbog tih razlika u cijenama odluka o prodaji zemljišta i bila odgođena prošlog tjedna, no razgovori između svih političkih stranaka očito su bili uspješni pa će već danas biti objavljen natječaj. On će trajati osam dana, što znači da bi 13. ili 14. travnja gradski vijećnici već mogli glasovati o pristiglim ponudama te o prodaji tog zemljišta, u slučaju, naravno, zadovoljavajuće pristigle ponude. Grad će u prodajni ugovor ugraditi i “osiguravajuću” stavku o kupnji natrag tog zemljišta po cijeni od 877.000 kuna, ako projekt u roku od tri godine ne bude realiziran.

Do kraja 2018.

Tako bi NK Osijek, kao trenutno jedini zainteresirani kupac, imao i dovoljno vremena za ispunjavanje stavki ugovora prema Vladi Mađarske, koja je namijenila znatna sredstva za gradnju kampa. Naime, Mađarska je osigurala novac za projekt Nogometnog kampa Škole nogometa NK Osijek u iznosu od čak 3,3 milijuna eura (milijardu forinti), pod uvjetom da klub iz Gradskog vrta do 23. travnja ove godine podnese i posljednji dio potrebne dokumentacije - dokaz o vlasništvu nad zemljištem na kojem će se sredstva utrošiti. Samo u tom slučaju NK Osijek može povući ta sredstva, a nakon toga mora početi realizaciju projekta najkasnije do kraja 2018. godine. No jasno je kako u osječkom prvoligašu neće čekati do tada, jer, da bi počlea gradnja, čeka se još samo vlasnički list za zemljište na Pampasu.

Ukupna investicija NK Osijek za taj kamp bit će između 50 i 60 milijuna kuna, a u njemu će biti i nogometni stadion s natkrivenim gledalištem kapaciteta do 3500 mjesta za sjedenje, na kojem bi “bijelo-plavi” igrali svoje utakmice do završetka gradnje novog stadiona u Gradskom vrtu. Osim njega izgradit će se i devet nogometnih terena za treninge te popratni sportski sadržaji, ali i gospodarski poput lječilišnog i wellness centra, ugostiteljskih objekata, a planira se i gradnja manjeg hotela. Procjenjuje se kako bi gradnjom kampa bilo otvoreno i 25 do 30 novih radnih mjesta, a, naravno, osječke i hrvatske građevinske tvrtke mogu se prijaviti na natječaj za sudjelovanje u njegovoj izgradnji.

Prema prijašnjim najavama, radovi bi trebali biti dovršeni u roku od 18 mjeseci, što znači da bi do kraja 2018. godine NK Osijek trebao biti vlasnik suvremenog i multifunkcionalnog kampa, a nakon toga bi se krenulo u još jedan veliki projekt - novi stadion u Gradskom vrtu.

Inače, iz NK Osijek nisu željeli posebno komentirati jučerašnju odluku Gradskog vijeća. Javnost će o svemu izvijestiti nakon završetka natječaja. Na koji će se, naravno, prijaviti. Nedvojbeno, gradnjom kampa stvorit će se vrhunski uvjeti za trening svih uzrasta u Nogometnom klubu Osijek, s naglaskom na polaznike Škole nogometa.

Goran ROGULJIĆ
Vraćaju se Lukić i Lesjak

Gostovanje u Maksimiru, uz poraz, donijelo je i dodatne probleme treneru Zoranu Zekiću. Naime, čak četiri igrača osjećaju posljedice tog dvoboja: Mile Škorić, Gabrijel Boban, Benedik Mioč i Borna Barišić. Škorić je zbog ozljede morao napustiti igru, a preostala trojica pretrpjela su udarce te će tek sljedeći dani pokazati njihovu težinu te hoće li konkurirati za nedjeljni ogled sa Splitom. Poznato je da će vratar Zvonimir Mikulić i dalje biti izvan pogona, no dobra je vijest za “bijelo-plave” da se u konkurenciju nakon odrađenih kazni vraćaju Andrej Lukić i Zoran Lesjak.

investicija

GRADNJA ĆE STAJAT OKO 60 MILIJUNA KUNA

nogometni kamp u brojkama

60

milijuna kuna vrijednost je ukupne investicije

3500

mjesta za sjedenje imat će stadion unutar kampa

9

nogometnih terena za trening

18

mjeseci trajat će gradnja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike