Sport
ŽOK OSIJEK

Ispunile su sve sezonske ciljeve
Objavljeno 4. travnja, 2017.

Ispunile su odbojkašice Osijeka sve ono što su zacrtale na početku sezone. Plasman na završni turnir Kupa, potom treće mjesto u Superligi nadogradile su sada i probojem u polufinale doigravanja za prvaka države.

U četvrtfinalnoj seriji, u dvije su utakmice bile bolje od Nove Gradiške, koja nije izdržala pritisak domaćeg parketa. Osijek je iskoristio prigodu i lakše nego u prvoj utakmici došao do pobjede i zaključio posao.

- Dobili smo 3:0, naravno da nije bilo lako, ali rezultat je na kraju realan. Prva dva seta odigrali smo na zaista visokoj razini, treći je bio neizvjestan do posljednjeg poena, ali veseli nas da smo i njega bolje odigrali od suparnika koji nas je poprilično namučio - priznaje trener Dario Fančović.

Očito su izvučene pouke iz prvog dvoboja gdje je pet setova moglo prevagnuti i na suparničku stranu. Nova Gradiška je u Gradskom vrtu mogla i do pobjede, ali propustila je nekoliko prigoda tijekom utakmice. Na svom parketu takvih prigoda gotovo da i nije bilo.

- U prvoj smo utakmici mnogo oscilirali, sada to nije bio slučaj. Kada je tako, onda ipak naša kvaliteta dolazi do izražaja. Stoga smo zaslužili prolaz - naglašava trener polufinalistica doigravanja.

Naravno, odbojkašice s Drave nisu završile posao, jer play-off još traje, stoga treba smoći snage kako bi se završnica odigrala što je kvalitetnije moguće. A trebat će, jer u polufinalu čeka zagrebačka Mladost od koje su izgubile sve četiri utakmice ove sezone. No, ovo je najbolje vrijeme da se takva serija nakratko i prekine...

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike