Sport
UOČI EP-A U DIZANJU UTEGA: ANA CRNJAC

Najmlađa sudionica u najtežoj kategoriji
Objavljeno 30. ožujka, 2017.

Među osam dizačica koje će braniti boje Hrvatske na EP-u u Splitu najmlađa je Ana Crnjac. Ova Vukovarka rođena 3. listopada 2002. bit će vjerojatno i najmlađa sudionica u ukupnoj seniorskoj konkurenciji. S nepunih 15 godina, Ana će se okušati u najjačoj konkurenciji, odnosno najtežoj, jer će nastupiti u kategoriji +90 kilograma.

- Samo tri godine otkada se bavim dizanjem dobila sam prigodu nastupiti na seniorskoj smotri. Velika čast, a vjerujem da ću na iskazano povjerenje odgovoriti i svojim najboljim rezultatima - smatra učenica osmog razreda, koja je državna prvakinja za mlađe uzraste i druga kod seniorki (2016.). Vlasnica je hrvatskih rekorda za U-15 i U-17 u kategoriji +75 kg. Prošle godine nastupila je na U-15 Europskom prvenstvu u Poljskoj, gdje je osvojila 7. mjesto u izbačaju, a bila je mjesto niže u trzaju i biatlonu.

Naravno, među puno iskusnijim natjecateljicama, Ana će početkom travnja teško izbjeći mjesto na začelju u poretku sve tri discipline. Konkurencija u biatlonu diže od 200 kilograma i naviše, dok je u službenoj prijavi kao Anin najbolji rezultat onaj od 115 kg. Ipak, prije mjesec dana na kontrolnom natjecanju Crnjac podigla je četiri kilograma više, stoga se može očekivati da nastup među europskom elitom iz nje izvuče maksimum, a to znači da bi hrvatski rekordi trebali dobiti nove najbolje vrijednosti. No, njoj, kao i preostalim klupskim kolegicama, koje su tek nešto malo starije, ovo će biti sjajna prigoda za prikupljanje iskustva, ali i motiv za daljnje bavljenje dizanjem utega, koje u ovoj Vukovarki ima svijetlu budućnost.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike