Sport
UOČI EP-A U DIZANJU UTEGA: TIHANA MAJER

Debitantica pomiče državne rekorde
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

Među četvero članova Dizačkog kluba Slavonija koji početkom travnja nastupaju na Europskom prvenstvu u Splitu jedna je debitantica. Tihana Majer prvi će se put naći u konkurenciji najboljih dizačica Starog kontinenta, a nastupit će u najlakšoj kategoriji kod dama, onoj do 48 kilograma.

- Veselim se premijeri, koja će, uz to, biti u Hrvatskoj. Ljepše nije moglo - kaže 26-godišnja Osječanka, bivša gimnastičarka, koja u dizanju utega nije dugo kao većina njezinih konkurentica.

- Nakon osam godina promijenila sam sport. U dizanju utega sam tek dvije godine, ali zadovoljna sam rezultatima i progresom koji ostvarujem odličnim radom u matičnom klubu - naglašava Tihana, inače državna prvakinja u svojoj kategoriji.

Najbolji rezultat sada glasi 63 kg u trzaju, 74 u izbačaju, odnosno 147 u biatlonu. Taj u trzaju ostvaren je prije 20-ak dana baš u Splitu, koji je bio posljednji kontrolni nastup prije Europskog prvenstva. U trzaju je dvaput pomicala državni rekord (61, pa 63), a pokušala je ostvariti i svoj najbolji rezultat u izbačaju, ali sva tri pokušaja na 75 kilograma ostala su - pokušaji.

No motivacija i konkurencija početkom travnja mogli bi iz Tihane izvući ono najbolje.

- Nadam se da ću pomaknuti hrvatske rekorde, to mi je glavni cilj. Ne znam kakav će mi to donijeti plasman, a u konkurenciji 13 dizačica želja je bit među 12 - vrlo jasna je Majer.

To ne bi smio biti problem ako bude na razini svojih najboljih izdanja, ali ipak se nešto pita i konkurenciju. No debitantica, koja, kaže, nema tremu, ali očekuje onu pozitivnu prije izlaska na podij, sigurno će opravdati izbornikov poziv.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike