Sport
NAKON NOVOGA REKORDA

Horvatov trener: Ivan uvijek može više od onoga što pokaže
Objavljeno 27. veljače, 2017.

Ivan Horvat još je jednom pomaknuo svoje granice, postavivši novi hrvatski dvoranski rekord u skoku s motkom, koji sada iznosi 5,76 m. Hrvatski je rekorder to ostvario na Prvenstvu Balkana u Beogradu, gdje je uzeo i naslov prvaka, a na istom je mjestu prije tjedan dana prvi put ove godine rušio rekord. Tada je skočio 5,72 m, što je kao najbolji hrvatski rezultat u ovoj disciplini vrijedio samo do ove subote, kada je još jednom potvrdio odličnu formu na početku sezone. Novi je dvoranski rekord i apsolutno najveća visina koju je član AK Slavonija-Žito preskakao u karijeri jer mu je rekord na otvorenom 5,70. Do novog uspjeha 23-godišnji je Osječanin stigao izlazeći samo pet puta na zaletište u Kombank areni. Iz prve je letio preko 5,41, 5,51 i 5,66, a iz drugog pokušaja preko granice novog rekorda, trenutno šestog rezultata sezone. Time je postavio i novi rekord Prvenstva, koji je “preoteo” Grku Konstadinosu Filippidisu, koji je bio drugi (5,71), dok je Cipranin Nikandros Stylianou bio treći (5,61). Horvat nakon preskočenih 5,76 nije više pokušavao popraviti svoj i najbolji nacionalni rezultat.

- Grk je napao 5,81, ali sam procijenio kako je ne može preskočiti pa sam Ivana tako sačuvao za prije svega ono što ga očekuje predstojeći petak, rekao je Hrvoje Livančić, trener najboljeg sportaša Osijeka i Osječko-baranjske županije, što je Horat proglašen samo dan prije beogradske Balkanijade.

Naime, skok od 5,76 sjajna je najava i Europskog dvoranskog prvenstva na istom mjestu sljedeći vikend. Doista je zanimljivo koliko Horvat može u ovom trenutku. Jer svaki izlazak na skakalište znači i rušenje rekorda. U Beogradu mu je to uspjelo već dvaput.

- Zaletište Ivanu očito odgovara premda se ponaša kao trampolin. A koliko Ivan u ovom trenutku vrijedi? Uvijek više od onoga što pokaže, rekao je Livančić.

Osim Horvata, u skoku s motkom nastupio je još jedan osječki atletičar, junior Dario Prekl, koji je s osobnim rekordom 5,11 metara bio deveti. Prvak Balkana je i Stipe Žunić, koji je u bacanju kugle pobijedio s 20,77, najboljim rezultatom sezone i rekordom prvenstva. Srebra su osvojili Zvonimir Ivašković na 60m (6.79) i Ivana Lončarek na 60 m prepone (8.16), a bronce u skoku u vis Alen Melon (2,19) i Ana Šimić (1,86). Martina Fileš postavila je novi hrvatski rekord u skoku s motkom (4,05) zauzevši peto mjesto.

Goran ROGULJIĆ
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike