Tehno
LG WEBOS 3.5

Certifikat za cyber sigurnost
Objavljeno 24. veljače, 2017.

Najnovija verzija LG-eve smart TV platforme webOS 3.5, koja uključuje komponentu Security Manager, certificirana je za svoje učinkovite mogućnosti u području cyber sigurnosti.

Certifikat je dodijelila tvrtka UL, svjetski autoritet za sigurnost i održivost, i to prvi put u kategoriji pametnih televizora. Po uzoru na svoju stručnost kad je riječ o pametnim televizorima, LG namjerava proširiti ovu razinu kompetencije i na proizvode iz kategorija pametnog doma, sigurnosti i automatizacije.

UL-ov 2900-1 program pružanja cyber sigurnosti testirao je komponentu webOS-a 3.5 Security Manager na osjetljivost i ranjivost na zlonamjerne programe (malware), slabosti softvera i sigurnosnih kontrola koje pomažu u zaštiti osobnih podataka korisnika.

UL procjenjuje učinkovitost svakog sigurnosnog sloja webOS-a 3.5 podvrgavanjem softvera različitim napadima kako bi se provjerila ranjivost – prema njihovoj ljestvici Top 25 CWE/SANS – aplikacija i centra za konfiguraciju sustava. Usklađenost LG-evog webOS-a 3.5 u tim kategorijama osigurava temelje za kućne IoT mreže, koje čine povezani kućanski uređaji.M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike