Tehno
OTVORENA TVRTKA U BOSNI I HERCEGOVINI

Noa se širi na druga tržišta
Objavljeno 17. veljače, 2017.

U sarajevskoj Vijećnici na spektakularan način predstavljena je bosanskohercegovačka kompanija Noa Group d.o.o. i najnoviji pametni telefon Noa H10. Planovi ove tvrtke su gradnja regionalnog razvojnog centra za administrativnu i tehničku podršku Noa pametnim telefonima.

Noa Group d.o.o. je bosanskohercegovačka kompanija koja ima internacionalno strateško partnerstvo s izvornim tvorcem Noa robne marke, kompanijom Hangar 18 d.o.o. iz Koprivnice te regionalnu autorizaciju Noa robne marke. Široj javnosti predstavljeni su razvojni investicijski kapaciteti u BiH, kao i detalji gradnje regionalnog razvojnog centra za administrativnu i tehničku podršku. Vezano uz zapošljavanje u ovom razvojnom razdoblju, Noa Group će direktno uposliti oko 100 mladih visoko obrazovanih ljudi i indirektno davanjem poslova bosanskohercegovačkim tvrtkama još toliko.

Planovi tvrtke Noa Group su direktno u BiH investirati oko dva milijuna eura u već spomenuti razvojni i distributivni centar. Za daljnji razvoj modela, širenje na nova tržišta i stabilizaciju poslovanja Noa Group će investirati 12,5 milijuna eura zajedno s tvrtkom Hangar 18 d.o.o. iz Hrvatske. Cilj je tvrtke Noa Group suradnja sa svim relevantnim telekom operatorima, kao i da se „brand“ Noa plasira na cijelo tržište u BiH preko distributera.

„Izrazito nam je zadovoljstvo što je netko prepoznao potencijal naše robne marke Noa i što smo uspjeli naći zajednički jezik. IT industrija je jedna od najzahtjevnijih područja na suvremenom tržištu koja je na ovim područjima bila zanemarivana, unatoč činjenici da je jedan od najvećih generatora ekonomskog rasta. Ovo strateško partnerstvo cilja na uspostavu dugoročne regionalne suradnje na području razvoja tržišta mobilne telefonije i srodnih tehnologija. Nadamo se da će ova multinacionalna suradnja biti temeljni kamen budućih ekonomskih projekata koji će pomoći razvoju BiH i ostalih država u regiji i šire“, izjavio je prvi čovjek Hangar18 Mario Kralj. M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike