Svijet
ODUSTALI OD NIKOLIĆA

Vučić kandidat za predsjednika
Objavljeno 14. veljače, 2017.

Aktualni srbijanski premijer Aleksandar Vučić bit će kandidat vladajuće Srpske napredne stranke na skorašnjim predsjedničkim izborima u Srbiji. Takvu je odluku jednoglasno donijelo Predsjedništvo SNS-a u utorak popodne na zatvorenoj sjednici, a novinarima je prenio ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović. "Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obvezuje se da u najboljoj vjeri nastavi razgovore sa sadašnjim predsjednikom Republike, Tomislavom Nikolićem, i pokuša osigurati puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u namjeri da se Srbija obrani od snaga prošlosti i osigura njezin napredak”, kaže se u priopćenju. “Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić dužan je razgovarati sa svim partnerima SNS-a i pokušati osigurati široku narodnu podršku za pobjedu na predstojećim izborima", dodaje se.

Odluku da se kandidira za predsjednika Srbije, Vučić je, prema pisanju medija, donio na temelju istraživanja javnog mišljenja koja pokazuju da bi on sve ostale kandidate za tu dužnost mogao pobijediti već u prvom izbornom krugu.

Tom odlukom najvišeg tijela SNS-a razriješena je dilema hoće li ta stranka stati iza kandidature dosadašnjeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića. H

Možda ste propustili...

SVE BLIŽE OSTVARENJU KLIMATSKE NEUTRALNOSTI

U Beču se proizvodi zeleni vodik

Najčitanije iz rubrike