Sport
DAVIS CUP: HRVATSKA - ŠPANJOLSKA

Kako Nadal i Đoković nisu prazni?
Objavljeno 25. siječnja, 2017.

Vezani članci

HRVATSKA I ŠPANJOLSKA PRIJAVILI SASTAVE

Nadal dolazi u Osijek, Čilić i Ćorić ne

Hrvatska teniska reprezentacija će u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa protiv Španjolske, od 3. do 5. veljače u osječkoj dvorani Gradski vrt, zaigrati s B postavom. Španjolcima koji dolaze s Rafom Nadalom suprostavit će se Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić i Marin Draganja!

Ozlijeđeni i uvrijeđeni

Ono od čega smo strahovali doista se dogodilo. Marin Čilić i Borna Ćorić, udarni hrvatski dvojac, svaki iz svojih razloga, zahvalili su se izborniku Željku Krajanu na pozivu i odlučili preskočiti dvoboj u Slavoniji. Čilić je nakon iscrpljujuće završnice 2016. i lošeg ulaska u ovu sezonu “potpuno psihički prazan i treba mu vrijeme za oporavak”, dok Borna Ćorić nedolazak pravda ozljedom koljena. Ozljeda je službeni razlog neigranja, neslužbeni i svima poznat je kako Ćorić ne komunicira s izbornikom Krajanom i zato ne želi igrati za Hrvatsku. Ivan Dodig davno je poslao poruku “do daljnjeg ne igram za Davis Cup vrstu”, a od reprezentacije se oprostio i Ivo Karlović. Krajan nije imao drugog izbora nego za meč sa Španjolcima nominirati sastav - Škugor, Mektić, A. Pavić i Draganja.

Hrvatska je treća teniska reprezentacija svijeta, lani smo igrali finale Davis Cupa i izgubili u Zagrebu od Argentine, a taj poraz je sa sobom povukao mnogo loših stvari. Čilić je iscrpljen, a Ćorić ljutit na Krajana pa ne želi igrati dok je ovaj na klupi.

- Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama, postoji fizički i psihički umor. Naši su najbolji tenisači Hrvatskoj dali puno i molio bih razumijevanje javnosti za njihovu trenutnu nemogućnost igranja u Osijeku i molio bih za punu podršku Škugoru, Mektiću, Paviću i Draganji. Ovi su momci itekako zaslužili da predstavljaju našu zemlju, već se godinama dokazuju na turnirima i spremni su preuzeti odgovornost te dati sve od sebe za što povoljniji ishod - komentirao je Krajan, koji je za osječki sraz zvao naše najbolje tenisače, ali dobio je odbijenicu.

Bit će navijač

Marin Čilić je nakon lanjskog poraza u finalu Davis Cupa loše ušao u ovu sezonu. Ima pobjedu i dva poraza. Jučer je objasnio svoje razloge nedolaska u Osijek.

- Iskreno mi je žao što neću biti dio momčadi za predstojeći susret protiv Španjolske, ali u ovom trenutku nisam spreman i sigurno ne bih mogao dati ono što se od mene očekuje. Zbog kasnog završetka prethodne sezone pripreme za 2017. nisu bile optimalne, a naporna prošla sezona ostavila je posljedice kojih nisam bio ni svjestan, što se osjetilo i na mojim turnirskim nastupima. Igranje za reprezentaciju uvijek je bilo čast i zadovoljstvo te sam se svaki put odazivao pozivu, osim ako u pitanju nisu bili zdravstveni razlozi. Sada je zapravo slična situacija i vrlo rado bih nastupio i u Osijeku da se osjećam spremnim. Smatram se i dalje dijelom ove ekipe i bit ću veliki navijač naših tenisača protiv Španjolske - objasnio je razloge neigranja Marin Čilić.

Hrvatska će u Osijeku igrati s B postavom, a španjolska izbornica Conchita Martinez dovodi Rafaela Nadala, Roberta Bautistu Aguta, Pabla Carrenu Busta i Marca Lopeza.

Za usporedbu, Nadal je noćas igrao u Melbourne Parku, ozljeda ponovno stvara problem, ali jedan od najboljih tenisača u povijesti želi biti uz svoju reprezentaciju i nakon Australije dolazi u Osijek. Na žalost, ima onih koji neće i ne žele...

Ivana LIOVIĆ

Domagoj Wagner

TK Olimpija

Katastrofa. Ne mogu ništa pametno reći, nakon objave sastava potpuno sam tup i razočaran. Nije mi jasno da netko ne želi igrati, iako ovim dečkima koji će igrati trebamo dati punu potporu.

Marin Čilić

tenisač

U ovom trenutku nisam spreman i sigurno ne bih mogao dati ono što se od mene očekuje. Vrlo rado nastupio bih u Osijeku da se osjećam spremnim.

Odmor, a ne Slavonija

Iako su imena igrača za meč sa Španjolskom poslana na adresu ITF-a, još uvijek može doći do promjena. Recimo Marin Čilić još može upasti u sastav, takvih poteza ima u Davis Cupu. No, čini se kako je Čilićevom slučaju nemoguće da se on u nedjelju pojavi s momčadi u Osijeku, Međugorac je čvrsto odlučio kako je vrijeme za odmor, a ne igranje u Slavoniji.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike