Sport
NK OSIJEK TRAŽI SAMO POJAČANJA

Bardhi je zanimljiv, ali Ujpest ga ne pušta
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

Trener “bijelo-plavih” Zoran Zekić igru za proljetni dio sezone počeo je graditi u Međugorju. Pobjegli su “bijelo-plavi” u Hercegovinu od studeni koja je okovala Gradski vrt, ali ni u njihovoj omiljenoj tening-bazi za zimske pripreme nije ih dočekala baš toplina.

- Nema padalina i to je u ovom trenutku najvažnije. Prohladno je kao i svagdje, ali možemo trenirati - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Jedna od opcija

U njega su od početka priprema opet uperena svjetla reflektora, jer u osječkom prvoligašu nisu ni pokušali sakriti kako će gledati dodatno ojačati momčad za proljetni dio sezone. Tijekom jeseni iskristaliziralo se koje su pozicije u osječkoj momčadi deficitarne. No neće Osječani grlom u jagode kada je u pitanju angažman novih igrača.

- Dovodit ćemo samo one koji će nam biti istinska pojačanja - odavno je već najavio Petrović.

Jedno se ime ovih dana pojavilo u optjecaju.

Riječ je o makedonskom reprezentativcu Enisu Bardhi (21), koji igra u redovima mađarskog prvoligaša Ujpesta i prvi je strijelac jesenskog dijela tamošnje lige s osam pogodaka. Ono što je posebno zanimljivo kod njega, nije riječ o klasičnom napadaču, nego o ofenzivnom veznjaku.

- On je samo jedna od opcija koje razmatramo. Ne mogu reći više od toga jer poznat je klupski stav o nekomentiranju poslova koji nisu završeni - tvrdi Petrović.

Iskreno, teško je i vjerovati da će se mađarski klub riješiti svog prvog strijelca već ove zime. Ujpest je trenutačno šestoplasirani klub u OTP ligi, ali za vodećima mu zaostatak nije prevelik (sedam bodova), a odlazak najboljeg strijelca bitno bi im poremetio planove. Uglavnom, Bardhi jest zanimljiv, ali veliko je pitanje kako će se sve to rasplesti. U NK Osijek imaju prirodan stav da ne žele javno govoriti o nedovršenim poslovima jer na taj način mogu ispasti neozbiljni ako se transferi izjalove. Uostalom, ako se i ne dogodi poneki transfer ove zime, Zekić sigurno ima mogućnost tražiti unutrašnje rezerve.

Rješenje za Arsenića

Nekolicina igrača dosta je oscilirala tijekom jesenskog dijela sezone, pa u njihovoj igri sigurno postoji prostor za napredak.

Jedna od stvari koju će Zekić morati tražiti tijekom ovih priprema pozicija je desnog stopera jer je prvi jesenski “pick” Zoran Arsenić odlučio karijeru nastaviti izvan Gradskog vrta. Istina, otići će tek na ljeto, kao slobodan igrač, ali Zekić ga nema namjeru koristiti u rosteru za proljetni dio prvenstva. Inače, kad smo već kod Arsenića, još uvijek se vrte neke opcije da u Poljsku (Wisla Krakow) možda ode već ove zime. Njegovi su agenti nudili Osijeku neke opcije, navodno su u pitanju bili postotci od budućeg transfera, ali u Gradskom vrtu zasad su ostali posve hladni. Iako, nije isključeno kako će pristati pustiti svog mladog stopera, ali u igri mora biti odšteta i nikakva druga opcija. Uglavnom, očito su veze s Krakowom otvorene jer situacija u kojoj će Arsenić preskočiti cijelo proljeće nikome nije u interesu. Ni NK Osijek, jer će izgubiti igrača bez odštete, ni Wisli, koja će u ljeto dobiti igrača s pola godine stanke, a ni za Arsenića, koji je upravo krenuo uzlaznom putanjom kada je forma u pitanju, a polugodišnja stanka nikako mu neće koristiti. Zato možda na kraju i dođe do nekakvog dogovora zainteresiranih strana na zadovoljstvo svih u tom slučaju.

Dalibor KELER
Streaming svih utakmica iz ŠPANJOLSKE

Odlična vijest za navijače Osijeka stiže iz Gradskog vrta. Naime, sve utakmice koje “bijelo-plavi” budu igrali na pripremama u Španjolskoj moći će se pogledati preko besplatnog streaminga na službenoj internet stranici NK Osijek (nk-osijek.hr). Osječane u Marbelli očekuju atraktivni protivnici (moskovski Lokomotiv i Spartak, Rubin Kazan, Dinamo Kijev, Slavia Prag i Puškaš akademija).

omerta

U OSIJEKU SVI ŠUTE O IMENIMA POTENCIJALNIH POJAČANJA

Alen Petrović

sportski direktor NK Osijek

Ne mogu ništa konkretno reći, , jer poznat je klupski stav o nekomentiranju poslova koji nisu završeni

Arsenićevi agent nudili su Osijeku neke opcije, navodno su u pitanju bili postotci od budućeg transfera

Ako se i ne dogodi poneki transfer ove zime, Zekić ima mogućnost tražiti unutrašnje rezerve

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike