Sport
NOGOMETNI MERIDIJANI

Kalinić i Badelj srušili Juventus
Objavljeno 16. siječnja, 2017.

U derbiju 20. kola talijanskog prvenstva Fiorentina je u Firenzi svladala vodeći Juventus s 2:1 na “pogon” hrvatskih reprezentativaca. Nikola Kalinić doveo je “viole” u vodstvo u 37. minuti, prednost je udvostručio Milan Badelj (54), dok je za “staru damu” smanjio Gonzalo Higuain (58). Kalinić i Badelj odigrali su cijeli susret za domaćine, dok je kod gostiju Marko Pjaca igrao od 61., a Mario Mandžukić od 79. minute. Juventus je prvi s 45 bodova i utakmicom manje, samo bod više od drugoplasirane Rome, dok je Fiorentina osma s 30.

U Španjolskoj, nakon 40 utakmica Real Madrid pretrpio je prvi poraz i to u derbiju 18. kola španjolskog prvenstva kod Seville. “Kraljevski” je klub na Ramon Sanchez Pizjuanu poveo preko Ronalda (67-11m), no u završnici je Sevilla autogolom Ramos (85) te pogotkom Jovetića u sudačkoj nadoknadi stigla do sva tri boda. Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Madriđane, a Mateo Kovačić od 75. minute. Sevilla je na drugom mjestu s 39 bodova samo bod iza vodećeg Reala, koji ima i utakmicu manje, dok je Barcelona treća s 38.

Uvjerljivom 4:1 pobjedom na gostovanju kod Marseillea u 20. kolu francuskog prvenstva Monaco je preuzeo vrh tablice. Danijel Subašić branio je cijeli susret za goste koji su projurili Velodromeom te slavili pogotcima Lemara (15), Falcaoa (21) i Silve (45, 56), dok je jedini strijelac za domaćine bio Rolando (28). Monaco vodi sa 45 bodova, koliko ima i drugoplasirana Nice, treći je PSG (42), a Marseille je šesti s 28 bodova. G.R.

Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike