Sport
PRIPREME OSIJEKA U MEĐUGORJU

Zekić jedini ozlijeđen
Objavljeno 16. siječnja, 2017.
Treneru Osijeka u međusobnom ogledu stručnog stožera stradalo koljeno. Lulić se oporavio, a viroza napala Ejupija

Vezani članci

OSIJEKU ZANIMLJIV MAKEDONAC

Bardhi: Čuo sam za interes Osijeka

Međugorski dio priprema nogometaša Osijeka protječe prema planu. Radi se naporno, dva puta dnevno, u teretani i na terenu, i u takvom će se ritmu nastaviti tijekom cijelog boravka.

Poznato je već kako bi to trebalo značiti do sljedeće nedjelje (22. siječnja), ako se, naravno, vremenski uvjeti u Osijeku poprave do tada. A vrijeme se smilovalo bijelo-plavima u Međugorju te je nakon kiše zasjalo i sunce. Prvih dana problem nisu bile niske temperature, nego kiša, zbog koje su i tereni natopljeni, a što naravno itekako otežava rad. Stoga je i jasno zašto je trener Zoran Zekić poželio upravo izostanak padalina do kraja ovog dijela priprema.

- Za ovo doba godine uvjeti su dobri, iako je teren zbog velikih kiša bio mekan. Samo da više ne pada, ne trebaju nam takve smetnje u ovom razdoblju rada. Sve ostalo je u redu, igrači odrađuju zadano i nemam prigovora na njih - rekao je u uvodu trener osječkog prvoligaša, koji je osim povoljnih vremenskih uvjeta zazvao i izostanak ozljeda.

Za sada ih i nema, iako ima manjih zdravstvenih problema s kadrom. Zbog bolesti je početak priprema propustio Karlo Lulić, koji je jučer stigao u Međugorje, a viroza je napala i Muzafera Ejupija, koji zbog toga nije u pogonu. Jedinu je ozljedu zaradio - Zekić, kada mu je u međusobnom susretu članova stožera stradalo koljeno. No, srećom bez težih posljedica.

- Ne mogu mi ništa, ni ozljedama me neće zaustaviti. Očito su i moji pomoćnici na pripreme stigli puni motiva i neka je tako - rekao je dobro raspoloženi Zekić, koji je zadovoljan i kako je kvartet njegovih igrača odigrao u dresu hrvatske reprezentacije u Kini. Borna Barišić, Antonio Perošević, Mateo Barać i Nikola Matas imali su dobru minutažu na China Cupu te opravdali poziv izbornika.

- Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio. S druge strane, mislim da su sva četvorica dobro odigrala, korektno odradila svoje uloge, iako recimo Borna tu ofenzivniju ulogu nije igrao već neko vrijeme. Dalek je put do tamo i vidjet ćemo koliko će umor djelovati na njih, ali u planu je i bilo da im po povratku damo nekoliko dana odmora. Hoće li nam se priključiti u Međugorju ili u Osijeku još je rano reći, ovisi ponajprije o tome hoćemo li tamo morati ostati koji dan duže od planiranog ili ne - pojasnio je trener bijelo-plavih.

Upravo je Zekić glavni “krivac” što će Osijek na drugom dijelu priprema u Španjolskoj imati vrlo jake suparnike (Lokomotiv Moskva, Rubin, Spartak Moskva, Dynamo Kijev, praška Slavia i Puškaš akademija). To je bila njegova želja, kako bi momčad pripremio za velike zahtjeve u nastavku sezone.

- Samo u srazu s jakima i kvalitetnima možemo napredovati. Zato sam i htio šest jakih utakmica, u kojima ćemo pokušati odraditi taktičke detalje koje ćemo uigravati na treninzima. Nemamo se što skrivati, vidjet ćemo gdje smo u odnosu na ovako kvalitetne momčadi, a dvoboji protiv njih trebali bi nam pomoći u pripremi za bitan start drugog dijela sezone i tri utakmice u kratkom vremenu protiv Rijeke - poručio je trener bijelo-plavih, koji su jučer imali testiranje, a danas nastavljaju svakodnevnu dvostruku dozu treninga u Hercegovini.

Goran ROGULJIĆ
Najčitanije iz rubrike