Tehno
TECHNICS

Novi gramofon
Objavljeno 13. siječnja, 2017.

Technics je predstavio novi Grand Class SL-1200 GR direct drive gramofon namijenjen audiozaljubljenicima, ovaj klasičan model nasljeđuje tehnologiju prethodnika SL-1200G koji je razvijen i izrađen s ciljem da postane prvorazredni direct drive gramofon iduće generacije. Predstavljen 2016. godine, gramofon SL-1200G predstavljao je kombinaciju Technicsove tradicionalne analogne tehnologije i napredne digitalne tehnologije. Zahvaljujući iznimnim performansama taj je gramofon protutnjao tržištem i redefinirao značenje "reference" modela kada je riječ o direct-drive gramofonima.

Dijelovi modela SL-1200G unaprijeđeni su u izradi novog modela SL-1200GR - primjerice, bezjezgreni direct-drive pogon, tehnologija za preciznu kontrolu motora, čvrsti tanjur i visoko osjetljiva ručka. Sve to osigurava korisnicima gramofona užitak u glazbi i u bogatom, robusnom analognom zvuku vinila.

Tanjur gramofona odlikuje se čvrstim dizajnom i sposobnošću sprječavanja vibracije. Za to je zaslužna dvoslojna konstrukcija s prigušnom gumom koja se prostire preko cijele stražnje stranice od lijevane ploče aluminija. Time se eliminiraju neželjene rezonancije i proizvodi čisti zvuk. M.R.

Najčitanije iz rubrike