Tehno
UZ PETOGODIŠNJE JAMSTVO

ADATA predstavlja NAND SSD Ultimate SU900 3D MLC
Objavljeno 5. siječnja, 2017.

ADATA je predstavio SSD SU900 2.5” SATA 6Gb/s koji označava daljnje proširenje na području 3D NAND Flash pohrane.

SU900 nudi 3D MLC NAND visoke kvalitete i koristi kontroler SMI 2258. Što je najvažnije, nudi i kapacitet do 2 TB potpomognut SLC predmemorijskim međuspremnikom koji povećava performanse te DRAM predmemorijom. Za integritet podataka kod modela SU900 zaduženi su LDPC ispravljanje pogrešaka, oblikovanje podataka, ujednačavanje trošenja i RAID modul. Nudi brzinu čitanja od 560 MB/s i pisanja 525 MB/s te s njim u pakiranju dolazi razmaknica od 2,5 mm te nosač od 3,5 inča. ADATA s ovim pogonom nudi petogodišnje jamstvo.

Došao je trenutak da 3D NAND SSD-ovi ostvare svoj potencijal s većim gustoćama pa ponuda pogona SU900 obuhvaća i model kapaciteta 2 TB. No kupci mogu odabrati i varijantu s 256 GB, 512 GB i 1 TB u skladu sa svojim potrebama i budžetom. Flash modul pogona SU900 jest 3D MLC (multi-level cell, višerazinska ćelija) visoke kvalitete koji osigurava povećanu pouzdanost, dug vijek trajanja i performanse. SSD ima SMI 2258 kontroler koji postiže brzinu čitanja od 560 MB/s, pisanja 525 MB/s i 85K/90K IOPS. Zahvaljujući ADATA-inom sortiranju i kontroli kvalitete, SU900 ima vrijednost TBW (total bytes written, ukupno zapisanih bajtova) do 800 TB te MTBF (mean time before failure, prosječno vrijeme prije kvara) od 2 000 000 sati.

Dok mnogi SSD-ovi dolaze s nazivno visokom teoretskom brzinom rada, na njihove performanse mogu negativno utjecati velike količine podataka ili dugotrajne sesije čitanja/pisanja. Kao većina ADATA-inih SSD-ova, i SU900 ima integrirani DRAM predmemorijski međuspremnik i SLC predmemorijski međuspremnik (pSLC način rada) radi smanjenja opterećenja i osiguranja da nema neželjenih padova u performansama. Da bi se na najmanju moguću mjeru smanjilo trošenje NAND ćelija, SU900 podržava oblikovanje podataka, ujednačavanje trošenja i RAID modul. Ima i pametni LDPC ECC (low density parity check error-correcting code, kod za ispravljanje pogrešaka u sklopu provjere pariteta niske gustoće) za uklanjanje većine mogućih pogrešaka u podacima. Tako SU900 nudi znatno bolje performanse od mehaničkih pogona, ali je i dugoročno eksponencijalno pouzdaniji.

Pakiranje koje se nudi u maloprodaji sadrži i 2,5-milimetarska razmaknica/podizač kako bi se pogon bolje namjestio u 9,5-milimetarske visoke utore za pogone, a tu je i 3,5-inčni nosač. Time se osigurava gotovo univerzalna lakoća montaže u sve, od najlakših ultrabookova do stolnih računala s vrha ponude. SU900 pokriven je petogodišnjim jamstvom, što dodatno odražava kvalitetu i pozornost uloženu u proizvodnju ovog SSD-a.M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike