Osijek
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA OSIJEK

Aleksandar Včev novi (stari) predsjednik
Objavljeno 23. prosinca, 2016.

U četvrtak navečer održana je izborno-konstituirajuća sjednica Skupštine Hrvatskog Crvenog križa - Gradskog društva Crvenog križa Osijek na kojoj je donesen rebalans financijskog plana za ovu godinu, plan rada i financijski plan za 2017.

Na svoje dužnosti ponovno su izabrani dosadašnji predsjednik Skupštine, prof. dr. sc. Aleksandar Včev, te njegova dva dopredsjednika, Branka Franjić i Goran Đapić. Izabran je i novi saziv Odbora Gradskog društva Crvenog križa u kojem ima nekoliko novih imena poput primjerice Azre Staščik te Nadzorni odbor. Za zastupnike u Skupštini Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije izabrani su Marko Đukić i Denis Ćosić, a Marko Đukić i za zastupnika u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa. Na čelu Savjeta za razvoj ponovno je izabran prof. dr. sc. Željko Turkalj, rektor osječkog Sveučilišta, a za njegove nove članove Denis Ćosić, Josip Nemec, Vladimir Ham, Miroslav Šimić i dr. sc. Stjepan Ribić. Zlatne povelje zahvalnosti “zbog iznimnog osjećaja za humanost te osobnog doprinosa i zauzimanja za stvaranje uvjeta za ostvarivanje brojnih socijalno-humanitarnih zadaća i razvoja” uručene su Vladimiru Šišljagiću, Željku Turkalju i Ivanu Vrkiću. Ovoj sjednici nazočili su i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te ustavni sudac, dr. sc. Mato Arlović.

Dosadašnji ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek Marko Đukić kojemu mandat prestaje 31. prosinca, nakon čega odlazi u mirovinu, u svome izvješću iznio je brojne uspjehe koji su se dogodili u protekle četiri godine. Istaknuo je važnost financijske konsolidacije osječkog Crvenog križa nakon što su Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Ministarstvo regionalnog razvoja odlučili sanirati kreditno zaduženje od 5,5 miijuna kuna nastalo nakon obnove i izgradnje Centra za edukaciju u Orahovici. Kako je rekao, financijskim planom za 2017. predviđeni su prihodi od 15 milijuna kuna. Đukić je rekao kako odlazi s dužnosti ravnatelja zadovoljan što iza sebe ostavlja Društvo s izvrsnim programima i golemim kadrovskim i stručnim potencijalom te neupitnom materijalnom osnovom. Vijednost imovine, kako je naglasio, višestruko je povećana ulaganjem od preko 40 milijuna kuna uglavnom iz donacija. Spomenuo je da se u proteklih četiri godine broj zaposlenih utrostručio. Zahvalio je i tzv. slavonskom lobiju, Mati Arloviću, Stjepanu Mesiću i Vladimiru Šeksu, uz čiju je pomoć u Hrvatskom saboru promijenjen i zakon, te gradonačelnicima Osijeka i Orahovce te županima Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Od 1. siječnja iduće godine, ranijom odlukom Odbora Gradskog društva Crvenog križa Osijek, novi ravnatelj bit će Denis Ćosić, dosadašnji zamjenik ravnatelja. D. Celing

Možda ste propustili...

UTRKA UZ NACIONALNI DAN OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Pobjeda nije važna, bitno je da podržimo jedni druge

Najčitanije iz rubrike