Osijek
JOŠ JEDNA “JEDNOGLASNA” SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Zaiskrilo tek oko vatrogasaca
Objavljeno 15. prosinca, 2016.

Vezani članci

RIJEŠEN GORUĆI PROBLEM VATROGASACA

Grad osigurao plaće za prosinac i smjenjuje zapovjednika Banjana?

I posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Osijeka bila je na tragu prethodne - sve su točke izglasane jednoglasno. Istina, ova ni po dnevnom redu, ali ni po sadržaju nije bila previše zahtjevna, pred vijećnicima se našlo tek šest točaka dnevnog reda.

Podneseno je izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada u 2015. godini, koje je prvi put ocijenjeno bezuvjetnim, odnosno Državna revizija nije imala primjedbi.

- Znak je to da je gradonačelnik Vrkić u cijelosti stabilizirao Grad - ocijenio je Saša Lamza (SDP). No Vrkić komplimente nije zadržao samo za sebe, nego je pohvale uputio na račun Davida Krmpotića, pročelnika Upravnog odjela za financija i nabavu i, naravno, cijeli njegov tim.

Malo više iskri bilo je tek oko podnošenja izvješća o utrošku sredstava namijenjenih za financiranje dobrovoljnih vatrogasnih društava grada Osijeka i Vatrogasne zajednice. Vijećnik Milan Opačak (HDZ) izrazio je mišljenje kako bi izvješća DVD-ova trebala biti preciznija u navođenju korištenja sredstva, ali je i pitao što je s izdvajanjem za Javnu profesionalnu vatrogasnu postrojbu Osijeka. Vrkić je replicirao, vezano uz nedavnu promjenu njezina zapovjednika, kako je Boris Banjan “bio izvrstan vatrogasac, ali i, nažalost, loš poslodavac”.

Iduća će sjednica Vijeća biti krajem siječnja, a kako je ocijenio Anto Đapić, predsjednik Vijeća, bit će to, vrlo vjerojatno, posljednje okupljanje vijećnika u ovom sazivu.

- Očito je, naime, da će poslije toga krenuti kampanja za lokalne izbore, a ne bi bilo u redu da ova govornica bude iskorištena u tu svrhu - zaključio je Đapić, zaželjevši svima ugodne blagdane. D. Kuštro

CVIJEĆE ZA NIKOLOV

Na vlastiti zahtjev, a zbog odlaska u mirovinu, s mjesta tajnika Grada Osijeka jučer je razriješena Jadranka Nikolov. Predsjednici klubova svih stranaka zahvalili su joj na predanom i savjetodavnom radu, darivajući je pri tome prigodnim cvjetnim buketima.

“Sve što sam radila ne bih mogla bez svojih suradnika, ali i korektnih odnosa s vijećnicima i gradonačelnicima u mandatima u kojima sam radila svoj posao”, rekla je u zahvali Nikolov.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike